Ενίσχυση 64 μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

24 Σεπτεμβρίου 2020
15:21
Κανένα σχόλιο

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER Γρηγόρης Τσιούμαρης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, προχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 στην υπογραφή 30 συμβάσεων με δικαιούχους του προγράμματος LEADER του νομού Κοζάνης και Γρεβενών.

Οι τομείς στους οποίους εντάσσονται τα επενδυτικά σχέδια είναι :

  • τομέας μεταποίησης

  • τομέας τουρισμού

  • τομέας παροχής υπηρεσιών

Αναλυτικότερα τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε : ίδρυση και εκσυγχρονισμό τυροκομείων, μονάδων επεξεργασίας οσπρίων, παραγωγής ζωοτροφών, μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, αποστακτήριου τσίπουρου, αλλαντοποιείου, μονάδων τυποποίησης κρέατος, βιοτεχνιών μεταλλικών κατασκευών, καταλυμάτων, εστιατορίων, πολυλειτουργικού αγροκτήματος, επιχείρησης εναλλακτικού τουρισμού καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της μεταποίησης.

Κατά το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν άλλες 34 συμβάσεις κι επί συνόλου για τα ενταγμένα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., θα ακολουθήσει η διαδικασία υλοποίησης, πιστοποίησης και πληρωμής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου μέσα στο 2023.

Σε 14 εκατομμύρια € ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, εκ των οποίων τα 6,5 εκ.€ με δημόσια δαπάνη, σχεδόν διπλάσιος από την αρχική κατανομή, μετά την υπερδέσμευση που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τοπικό πρόγραμμα της ΑΝΚΟ.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader Γρηγόρης Τσιούμαρης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει άμεση και γρήγορη βοήθεια στους επενδυτές μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με αρωγούς τα έμπειρα στελέχη της ANKO προς τη σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης των επενδύσεων.

Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για το συνεχές ενδιαφέρον του για την πορεία προγράμματος, την συντονίστρια του έργου Ζωή Γκερεχτέ και τους συνεργάτες της για την ομαλή διεξαγωγή και αξιολόγηση των προτάσεων των επενδυτών της περιοχής μας.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ankoleader.gr , κάνοντας κλικ εδώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.