Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ: Η Κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα βγαίνουν άμεσα οι συντάξεις αλλά στο ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Κοζάνης οι ασφαλισμένοι στη Δυτική Μακεδονία για να πάρουν προ-συνταξιοδοτική βεβαίωση από 6 μήνες που περίμεναν τώρα θέλουν 1 χρόνο

28 Σεπτεμβρίου 2020
13:30

Για να βγεί κανείς σε σύνταξη πρέπει να πάρει προσυνταξιοδοτική βεβαίωση από το ΙΚΑ – ΕΦΚΑ. Πριν από λίγο καιρό τα ένσημα κάθε νομού της Δυτικής Μακεδονίας καταμετρούνταν στα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ. Στο υποκατάστημα της Κοζάνης 4 άτομα καταμετρούσαν τα ένσημα. Με Απόφαση του ΕΦΚΑ καταμετρήσεις γίνονται μόνο στην Κοζάνη για όλη την Δυτική Μακεδονία. Και από 4 άτομα που ήταν έμειναν 2 με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο χρόνος που απαιτείται για την εν λόγω καταμέτρηση.

Με αυτά τα δεδομένα το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την απορία του για τις διακηρύξεις της κυβέρνησης και του Υπουργού κ. Βρούτση περί επιτάχυνσης απονομής των συντάξεων και καλεί τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον Υπουργό Εργασίας να ενισχύσει το εν λόγω τμήμα αλλιώς οι διακηρύξεις θα μένουν κενό γράμμα όπως και τόσες άλλες.

Το Σωματείο μας διεκδικεί την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την απόδοση ολόκληρων των αυξήσεων και στους συνταξιούχους πριν το Νόμο Κατρούγκαλου και όχι το 1/5 καθώς και την προσθήκη των υπερβαρέων σε χρόνια υπηρεσίας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.