kozan.gr: Δ. Δαϊρούσης: “Έχει γίνει η προμήθεια του 50% των αντιγριπικών εμβολίων για φέτος, ενώ από αύριο αρχίζει η διανομή στα φαρμακεία

29 Σεπτεμβρίου 2020
15:33
Κανένα σχόλιο

“Έχει γίνει η προμήθεια του 50% των αντιγριπικών εμβολίων για φέτος, ενώ από αύριο αρχίζει η διανομή στα φαρμακεία’, μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κοζάνης, κ. Δημήτρης Δαϊρούσης.

Ειδικότερα ο πρόεδρος ανέφερε: “Οι γιατροί γνωρίζουν πως πρώτα πρέπει να γίνει συνταγογράφηση και εμβολιασμός στις ομάδες υψηλού κινδύνου και κατόπιν στους υγειονομικούς- επαγγελματίες υγείας. Όσοι κάνουν απλώς για πρόληψη, ο εμβολιασμός θα γίνει στη β΄ φάση. Έχουν έρθει σε όλη τη χώρα περίπου 2.180.000 εμβόλια από το σύνολο των 4εκ. Γύρω στις 15 με 17 Οκτ. θα έρθει ένα 20% επιπλέον και τα υπόλοιπα, τέλη Οκτ. με αρχές Νοεμβρίου”.

Επίσης, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης θα γίνει δωρεάν διανομή κάδου απόρριψης βελονών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κ. Δαϊρούσης τέλος, μίλησε και για τις αυξημένες ποσότητες εμβολίων που θα έρθουν φέτος: “Είναι σημαντικά αυξημένες οι ποσότητες των εμβολίων σε σχέση με το 2019. Κάναμε παρέμβαση στο υπουργείο υγείας και έτσι θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Στόχος είναι οι επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν σε μεγαλύτερο ποσοστό, από ότι άλλες χρονιές. Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70%”.

Υπενθυμίζεται ότι η συνταγογράφηση του εμβολίου γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.

 Θανάσης Τέγος – tharos.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.