ΔΕΗ: Όπου φύγει, φύγει οι δικαιούχοι της εθελουσίας – Πάνω από 80% η επιτυχία του νέου προγράμματος που λήγει σήμερα

30 Σεπτεμβρίου 2020
09:18

Στους 437 φτάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους άνω των 55 ετών. Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι πιθανοί δικαιούχοι του νέου προγράμματος εθελουσίας, λόγω ακριβώς του ηλικιακού περιορισμού, υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι χθες, προτελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η επιτυχία του προγράμματος ξεπερνούσε το 80%.

Σήμερα καθώς λήγει η προθεσμία, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να φτάσει τους 450. Το πακέτο της εθελουσίας, περιλαμβάνει εκτός από την κανονική αποζημίωση των 15 χιλιάδων, επιπλέον μπόνους 20 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή συνολικά όσοι αποχωρούν λαμβάνουν 35 χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 αποχώρησαν από την επιχείρηση περί τους 1300 εργαζομένους, ενώ ο ίδιος ή και ακόμη μεγαλύτερος ρυθμός αποχωρήσεων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος. Δηλαδή μέσα στη διετία αναμένεται να έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ ο στόχος που έχει τεθεί από το business plan της ΔΕΗ για μείωση του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης κατά 4500 άτομα. Παράλληλα, σύμφωνα το business plan της ΔΕΗ, η επιχείρηση προβλέπεται να προχωρήσει σε πρόσληψη 800 εργαζόμενων, προκειμένου να ανανεώσει το προσωπικό της.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ μέσω των καταστάσεων εξαμήνου, η δαπάνη μισθοδοσίας της επιχείρησης μειώθηκε κατά 45,1 εκατ. ευρώ σε 374,2 εκατ. ευρώ από 419,3 εκατ. ευρώ, με τη μείωση να οφείλεται κυρίως σε αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα το προσωπικό της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 1229 εργαζόμενους από τους 15.907 στους 14.678.

Τέλος σε ό,τι αφορά το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας, όπου συμμετείχαν 702 εργαζόμενοι, το συνολικό όφελος για τη ΔΕΗ έφτασε στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, που σημαίνει ότι η εθελούσια αποσβέστηκε μέσα σε μόλις 6 μήνες.

energypress.gr

5 σχόλια

  • ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ,ΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ;

    • Βγάλε χολή, βγάλε ξύδι… Με αυτούς τους συνδικαλιστές κέρδιζαν τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Με αυτούς τους συνδικαλιστές υπήρχε εισόδημα στην περιοχή. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  • ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!! ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!! ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ!!!!

  • Στην χώρα μας οι άνω των 50(κατά πλειοψηφία),τα πήραν χοντρά,εξασφαλίστηκαν,τους ψήφισαν κατά συρροή,βούλιαξαν τη χώρα,και τώρα οι νέοι ας κόψουμε το λαιμό μας να ζήσουμε.
    Ψέμα κι αυτό?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.