ΣΕΕΕΝ: Καταγγελία για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου μέλος του ΣΕΕΕΝ στην εταιρία Vestas Hellas.

2 Οκτωβρίου 2020
10:40

 

Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση συνάδελφου μέλους του Σωματείου μας που εργάζεται στην συντήρηση ανεμογεννητριών για περισσότερο από 2 χρόνια στην εταιρία Vestas Hellas στην περιοχή της Κοζάνης.

Αναίτια και με ανυπόστατα επιχειρήματα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου κατά τις πρωινές ώρες στο χώρο εργασίας στέλεχος της εταιρίας Vestas ανακοίνωσε στο συνάδελφο την απόλυση του.

Παρότι ο συνάδελφος δουλεύει περισσότερα από 2 χρόνια στην εταιρεία με συνέπεια και χωρίς να έχει δώσει κανένα δικαίωμα πάνω στη δουλειά, η εργοδοσία, αιτιολογώντας την απόλυσή του, είπε ότι ο συνάδελφος δεν είναι αποδοτικός με κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Η απόλυση είναι εκδικητική, καθώς ως εργαζόμενος και μέλος του ΣΕΕΕΝ ως όφειλε ο συνάδελφος, διαμαρτύρονταν για την παραβίαση των ωραρίων, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για τα όποια εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνταν από την λειτουργία της εταιρίας. Επειδή ενοχλούσε η φωνή και οι απαιτήσεις του συναδέλφου, η εταιρία προσπαθεί στο πρόσωπο του να κλείσει τα στόματα των εργαζομένων.

Όλα αυτά δεν γίνονται σε καθόλου τυχαία περίοδο την ώρα που οι εργοδότες επιδιώκουν να φιμώσουν όποια φωνή συγκρούεται με τις επιδιώξεις τους, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως τρομοκρατούμαστε ή ότι θα το βάλουμε κάτω ειδικά τώρα που στην περιοχή της Δυτική Μακεδονίας το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα στείλει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Το παραμύθι πως με την πράσινη ανάπτυξη θα ανοίξουν θέσεις εργασίας με δήθεν καλύτερους όρους καταρρέει. Οι θέσεις εργασίας αυτές είναι με άθλιες συνθήκες, είναι ελάχιστες με βάση τις ανάγκες των πόστων που υπάρχουν, προϋποθέτουν την εξάντληση και την εξόντωση των εργαζομένων μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Η απόλυση δεν έχει στόχο μόνο τον συνάδελφο. Στοχεύει κυρίως όλους τους εργαζόμενους της Vestas αλλά και όλους τους εργαζόμενους στις ΑΠΕ, τους εργαζόμενους όλου του κλάδου της ενέργειας. Αφορά όλους όσους δουλεύουν με απίστευτη εντατικοποίηση, με ατέλειωτα 10ωρα και 12ωρα σε δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς να τα πληρώνονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την άδικη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους, να παλέψουν μαζί με το Σωματείο μας ώστε να ανακληθεί.

Απαιτούμε από την εργοδοσία της Vestas να ανακαλέσει τώρα την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.

Πτολεμαΐδα 30.9.2020

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.