Το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου με το Erasmus + στη Σλοβενία

7 Απριλίου 2017
12:18
Κανένα σχόλιο

Άλλη μια ευκαιρία μας έδωσε το Erasmus + να διευρύνουμε τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς ορίζοντές μας. Αυτή τη φορά η γραφική και πανέμορφη πόλη Ljutomer της Σλοβενίας από 29 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου αποτέλεσε προορισμό, τόπο συνάντησης και συνεργασίας της τρίτης διακρατικής συνάντησης εταίρων των συνεργαζόμενων σχολείων του Προγράμματος  Erasmus +  με τίτλο «Werte wagen – Partizipation in unserer Stadt» από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ισπανία. Από ελληνικής πλευράς το Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου Κοζάνης εκπροσώπησαν ο διευθυντής του κ. Πενέκελης Κων/νος και ο εκπαιδευτικός ΠΕ 20 Πληροφορικής κ. Νικολάου Νικόλαος. Οι εκπαιδευτικοί μας, μαζί με τους συναδέλφους των άλλων σχολείων, παρακολούθησαν μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων, διαλέξεων, δραστηριοτήτων – Workshops (σχετικ;a με τη θεματολογία του Προγράμματός μας) αλλά και επίσκεψης στο Εθνικό Κοινοβούλιο της Σλοβενίας – όπου μας έγινε ξενάγηση και μας υποδέχθηκε τοπικός βουλευτής – που διοργάνωσε το σχολείο – ευρωπαϊκός εταίρος της Σλοβενίας. Από την πρώτη μέρα στο υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο σχολείο Osnovna šola Stročja vas διαπιστώσαμε πως υπήρχαν πολλά κοινά σημεία που συνέδεαν τα σχολεία μας και κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν συλλέξαμε πληροφορίες για καλές πρακτικές, τις οποίες θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε στο δικό μας σχολικό περιβάλλον. Οι εκπαιδευτικές αποστολές που πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική συνάντηση έκαναν μια παρουσίαση και έναν απολογισμό της προόδου που παρουσίασαν σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος και συμφώνησαν στις δράσεις που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους στα συνεργαζόμενα σχολεία. Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει τον Οκτώβριο του 2017 στο Košice της Σλοβακίας. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.schuleimfocus.eu και στην ιστοσελίδα μας dim-vathyl.koz.sch.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.