Πως να επιτύχετε στο πανεπιστήμιο, στη σχολή της πρώτης επιλογής σας – Βήμα 3: Αφοσιωθείτε στην επίτευξη του στόχου σας

7 Οκτωβρίου 2020
00:42
Κανένα σχόλιο

 

Η αφοσίωση στον στόχο αποτελεί το τρίτο βήμα που μπορούν να κάνουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης επιλογής τους. Όσοι δεν διαβάσατε τα προηγούμενα  άρθρα, προτείνουμε να τα διαβάσετε, ώστε να έχετε συνέχεια.Μπορείτε να εισαχθείτε στη σχολή της πρώτης σας προτίμησης. Αυτό που χρειάζεστε είναι η επιθυμία να αλλάξετε, η απόφαση να περάσετε σε δράση, η αυτοπειθαρχία να εφαρμόσετε νέες συμπεριφορές, τις οποίες έχετε αποφασίσει, και η αποφασιστικότητα να επιμείνετε, έως ότου επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Αφοσίωση στον στόχο σημαίνει ο στόχος σας να σας γίνει ισχυρή ιδέα. Να κοιμάστε και να ξυπνάτε σκεπτόμενοι συνεχώς αυτόν τον ίδιο στόχο. Να κοιμάστε και να ξυπνάτε οραματιζόμενοι την επιτυχία στη σχολή της πρώτης επιλογής σας.

Η επίτευξη ενός στόχου απαιτεί από εσάς σκέψη, απόφαση και δράση. Να σκέφτεστε συνεχώς τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε και να αποφασίσετε να κάνετε οτιδήποτε σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας. 

Κάθε μεγάλη ανταμοιβή έχει, ωστόσο, και ένα αντίστοιχο τίμημα. Σε κόπο, σε χρόνο, σε χρήμα, σε διάθεση.  Η επιλογή είναι δική σας. 

Αποφασίστε και αυτοδεσμευτείτε να κάνετε ό,τι παραγωγικό σας φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία σας. Εσείς έχετε την ευθύνη των σκέψεων, των αποφάσεων και των πράξεών σας. Δεν δίνουν εξετάσεις για εσάς ούτε οι γονείς σας, ούτε οι φίλοι σας, ούτε οι καθηγητές σας. 

  • Εσείς μελετάτε 
  • Εσείς δίνετε εξετάσεις 
  • Εσείς επιτυγχάνετε στις εξετάσεις
  • Εσείς καρπώνεστε και απολαμβάνετε την επιτυχία του στόχου σας

Γι’ αυτό

  • Δεν μπορείτε να κόψετε δρόμο 
  • Δεν μπορείτε να παραλείψετε ώρες μελέτης 
  • Δεν μπορείτε να αγνοήσετε ύλη 
  • Δεν μπορείτε να δίνετε προτεραιότητα σε άλλες δραστηριότητες που σάς απομακρύνουν από τον στόχο σας

Μέχρι τις εξετάσεις σας θα σκέφτεστε και θα κινείστε εστιάζοντας τις σκέψεις σας και τις πράξεις σας στην επίτευξη του στόχου σας. Η εισαγωγή στη σχολή της πρώτης επιλογής σας είναι το μοναδικό σας μέλημα και η αποκλειστική προτεραιότητά σας. Σας στηρίζουν και σας υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι γύρω σας (οι γονείς σας, οι φίλοι σας, οι καθηγητές σας), ενώ εσείς έχετε έναν αποκλειστικό στόχο να επιτύχετε: Την εισαγωγή στη σχολή της πρώτης επιλογής σας.

 Αφοσίωση στο μεγάλο στόχο σημαίνει:

  • Να αξιοποιείτε τον χρόνο σας
  • Να καταστρώνετε καθημερινά το πρόγραμμά σας
  • Να εργάζεστε με προτεραιότητες
  • Να μελετάτε καθημερινά
  • Να συζητάτε και να ζητάτε βοήθεια από τους καθηγητές σας
  • Να λύνετε τις ασκήσεις σας
  • Να λύνετε τις απορίες σας
  • Να καλύπτετε κενά προηγούμενων χρόνων

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας, ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας, είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και αντιμετωπίζετε τις εξετάσεις με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.  

Ζητούμενο από εσάς είναι να μελετάτε καθημερινά και να κάνετε οτιδήποτε παραγωγικό σας φέρνει πιο κοντά στη σχολή της πρώτης επιλογής σας. Γι’ αυτό αφιερώστε τους επόμενους μήνες σε συστηματική μελέτη για τη δικαίωση των κόπων σας και την επιτυχία μιας ολόκληρης ζωής.  

 

Νέστωρ Ι. Κολοβός

Engineering Geologist M.Sc., Ph.D.

Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Email:[email protected]

Τηλ. 6973225228

 

Υ.Γ. Τα άρθρα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του συγγραφέα και βασίζονται στην επιστημονική, ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία του. Έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως συμβουλές, παραινέσεις ή προτροπές, ούτε ως «συνταγές» επιτυχίας. Καμία τέτοια υπόσχεση δεν παρέχεται, ούτε υπονοείται, ο δε αναγνώστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις όποιες αποφάσεις και επιλογές του. 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.