Δήμος Κοζάνης: Στην τελική ευθεία το ΣΒΑΚ –Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στην έρευνα

7 Οκτωβρίου 2020
14:40

Ο Δήμος μας βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) για την πόλη της Κοζάνης.Προχώρησε στην προκαταρκτική διαμόρφωση των μέτρων εκείνων που θα υλοποιήσουν το ιδανικό σενάριο εξέλιξης της κινητικότητας της πόλης, όπως αυτό αναδείχθηκε από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Δήμου και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του ΣΒΑΚ, για μία πόλη:

Που θα δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση των υποδομών ήπιας κινητικότητας με τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή, απρόσκοπτη και άνετη μετακίνηση των πεζών προνοώντας παράλληλα για:

  • Αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

  • Σταδιακή προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

  • Εκσυγχρονισμό και βελτίωση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών

  • Αποτελεσματική πληροφόρηση των μετακινούμενων για τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς

  • Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και σεβασμός των κανόνων από όλους τους χρήστες της οδού

Η διαμόρφωση των μέτρων πραγματοποιήθηκε μέσω δύο προσεγγίσεων (ήπια και ριζοσπαστική), οι οποίες διαφέρουν στην έκταση και στην ένταση εφαρμογής των μέτρων. Προκειμένου ο Δήμος να καταλήξει στην τελική διαμόρφωση της πρότασης, η οποία θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της πόλης, χρειάζεται τη δική σας άποψη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με το ΣΒΑΚ δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις στο μελλοντικό σχεδιασμό της πόλης, οι οποίες όμως θα εξειδικευτούν περαιτέρω σε επόμενα στάδια, μέσω κατάλληλων κυκλοφοριακών μελετών και μελετών εφαρμογής, που θα υποδείξουν τον ακριβή τρόπο υλοποίησής τους.

Αυτό που έχετε να κάνετε επομένως, είναι αφού μελετήσετε κάθε μέτρο και τη διαφορετική προσέγγισή των δύο σεναρίων, να διατυπώσετε την προτίμησή σας, καθώς επίσης και το βαθμό που συμφωνείτε ή όχι με τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις του κάθε μέτρου.

Βοηθήστε μας, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί, το μέλλον της κινητικότητας στην πόλη μας!

Σύνδεσμος έρευνας: https://forms.gle/tSVt6wCnGgWdm2P47

10 σχόλια

  • Πολύ πρόχειρο και θέλετε να βάλετε τον κόσμο συμμέτοχο ώστε αν πάει στραβά να πείτε, εσείς πήρατε αποφάσεις. Ε όχι.

  • ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ,,ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΗΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΝΟΡΙΤΕΡΑ ΟΛΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΙΤΑ ΒΓΕΣ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΟΣ……

    • ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ. ΕΓΩ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ…

  • Αν έχετε τα ευρώ αντί να τα ξοδέψετε για επεμβάσεις διαμόρφωσης της υπάρχουσας πόλης που δεν είναι σίγουρο αν θα αποδώσουν ξεκινήστε μια νέα μοντέρνα πόλη δίπλα στη παλιά (ότι απέμεινε).
    Ο κάμπος μέχρι την λίμνη είναι προσήλιος και σχετικά επίπεδος .Ξεκινήστε την ρυμοτόμηση και έργα υποδομής και με τα χρόνια θα δημιουργηθεί κάτι νέο.
    Η πόλη της Κοζάνης ότι και να κάνεις δεν μπορεί να αλλάξει έτσι που είναι χαραγμένοι οι στενοί δρόμοι , ελάχιστες και ανεμικές πλατείες,ανηφορικό έδαφος και πολλές πολλές πολυκατοικίες .
    Με το να ενώσεις τον σταθμό με το κέντρο ,να κάνεις πεζόδρομους τους λίγους δρόμους και να καταργήσεις θέσεις πάρκιν δεν αλλάζει το σύνολο της πόλης.
    Οι περιφερειακές συνοικίες θα παραμείνουν έτσι όπως είναι
    Τολμήστε κάτι νέο και μην αναλώνεστε με το παλιό

  • Φτάνει πια με τη μιζέρια σας. Πάει να γίνει κάτι καλό στην πόλη μας κι εσείς γκρινιάζετε. Η κυκλοφορία στην Κοζάνη έχει καταντήσει εξαιρετικά δύσκολη για οδηγούς και πεζούς. Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία και την εικόνα της πόλης μας. Όλος ο κόσμος αλλάζει και εμείς εδώ παραμένουμε στάσιμοι… Ελεος!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.