Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του kozan.gr – Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων η Π.Ε. Κοζάνης – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους – Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ. – Τι θα γίνει με τις λαϊκές -Ποια άλλα μέτρα θα ισχύσουν

7 Οκτωβρίου 2020
19:16

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του kozan.gr.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Π.Ε Ιωαννίνων και Κοζάνης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης.

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για πέντε (5) ημέρες από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22.00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

47 σχόλια

  • 1. Ας προσέχαμε περισσότερο!! και 2. Τα πρωινά στα beach bar που είναι ο ένας πάνω στον άλλο δεν μεταφέρεται ο κορονοιός; Τι κάνει ο Δήμαρχος;

      • Καλά ρε φίλε που μένεις ? Στον Αρινταγα ακόμη όλα ανοιχτά είναι …. πρώτα κλείνουν της Κρήτης τον Οκτώβρη και μετά της Κοζάνης

    • Δεν έχει beach bar η Κοζάνη, αφού δεν υπάρχει εδώ παραλία. Σε όλα τα άλλα που γράφετε, συμφωνώ απόλυτα.
      Δυστυχώς ο ιός μεταφέρεται όταν υπάρχει συνωστισμός οπουδήποτε. Ο Δήμαρχος από όσο ξέρω δεν μπορεί να δώσει εντολή για περιοριστικά μέτρα. Αυτό είναι αρμοδιότητα του κυρίου Χαρδαλιά.

    • Μαλλον δεν θελεις να κανεις μαθημα ειτε εισαι εκπ/κος ειτε μαθητης.Παρε και ενα Κουζανιτκου:Ντου αρα λυκους.

        • Γραψε το ονομα ΣΟΥ ΚΙ Αν εισαι εκπ/κος η μαθητης ΝΑ ΣΕ παραδεχτουμε μιας και εισαι και ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ μερια και το ΛΕΝΕ ΤΑ κοτσια ΣΟΥ.

          • Βρε εδώ εσύ δεν μας λες τι είσαι, θες και επώνυμο. Θα μας φακελώσεις;; Άντε ντε.. Πες μας τι επάγγελμα εξασκείς;

      • Ξεφεύγεις από το θέμα! Στα σχολεία που είναι τριπλάσιοι κ βάλε σε κάθε τάξη τελικά πληρώνουν πρόστιμο ή όχι;?

  • Στην Αθήνα που στην συγκέντρωση ήταν τόσοι ο ένας πάνω στον άλλον εκεί τι γίνεται δεν έχουμε περιοριστικά μέτρα ?? ή δεν έχουμε κρούσματα με κορονοϊό ….. τρομπες

  • ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ; ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ;Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ.

  • Μπράβο στο Χαρδαλιά , οι τοπικοί και δεν μιλάω για τους διοικητές των νοσοκομείων , τι έκαναν όλο αυτόν τον καιρό, και σιγουρά την τελευταία εβδομάδα. Στην υπηρεσία με τα πολλά κρούσματα συνεχίζονται οι “εκπαιδεύσεις”, θα πρέπει οι κρατικοί λειτουργοί θα πρέπει να ξέρουν ότι για να πάρουν προαγωγή προηγείται η υγεία των εργαζομένων- λειτουργών τους.

  • Ήμουν Χαλκιδική όταν ίσχυαν ανάλογα μέτρα κ επιστρέφοντας για λίγες μέρες φορούσα μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους θέλοντας να προστατεύσω τους συμπολίτες μου ( χωρίς ν έχω κάτι , μονο κ μόνο για το λογο ότι ερχόμουν από Χαλκιδική) περιττό να σας πω ότι με ειρωνεύτηκαν στο δρόμο άγνωστοι γιατί φορούσα μάσκα . Οπότε τι ψάχνουμε τώρα …αφού αυτές είναι οι συμπεριφορές μας ας το λουστούμε τώρα !!

  • βάλτε ρε σεις τη μάσκα σας επιτέλους και σταματήστε να πίνετε το φρέντο στην πλατεία αγκαλιά με τον διπλανό. αυτοί τα λεφτά σας θέλουν μόνο. πάρτε και το μνμ απ’το 112 τώρα που έγραφα το σχόλιο!!!!!

  • ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΠΕΤΑΝΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ;;;ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ;;;; ΜΗΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΝΤΙ ΤΟΠΙΚΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ;;; ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ “ΣΧΕΔΙΟ”;;;

      • χαχαχα παλιο κομπλεξικέ πολιτισμένε Σιουρδε, ερχόμαστε στην Κοζάνη και όχι μόνο, πάμε και αλλού εντός περιφέρειας, όχι σαν εσένα που δεν το κουνάς από την πόλη σου για να μην πω από το σπίτι σου… αλλά αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με εσάς, βγάζουμε 10 και τρώμε τα 11 στην Κοζάνη και όχι μόνο γιατί έχουμε μάθει να στηρίζουμε τον τόπο μας γενικότερα όχι σαν κι εσένα που δεν ξέρεις καν που πέφτει το Βόϊο! Τέτοια μυαλά δεν αξίζει να υπάρχουν εν έτη 2020! Κλίμα! Σε λυπάμαι!

  • Παλι η Κοζανη στις εξαιρεσεις.Ποιος κυβερναει αυτον τον τοπο.Ολη η Ελλαδα για 7+ μερες περιοριστικα μετρα η Κοζανη μονο 5.Ποσο μεσον διαθετει αυτη η Πλατεια ειναι αποριας αξιο.ΜΠΡΑΒΟ για τη δυναμη που εχουν και σε πανελληνιο επιπεδο.Δεν το περιμενα να καταφερουν και τον Χαρδαλια που δεν καταλαβαινει απο συμφεροντα.

  • Ενδιαφέρον θα ειχε η άποψη της ομαδας ΔΙΑΣ της ελληνικής αστυνομίας για την κατάσταση στην Κοζάνη.
    Τοσες ώρες περνάνε εξω απο τον Άγιο Νικόλαο δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους συνωστισμός στα καταστήματα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.