Καλλιόπη Βέττα: Τα πρώτα αποτελέσματα της βίαιης και άδικης απολιγνιτοποίησης είναι ορατά στη Δυτική Μακεδονία – Κοινοβουλευτική ερώτηση για τους αυτοκινητιστές»

8 Οκτωβρίου 2020
15:07

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν τους εργαζομένους στο Ορυχείο Προσηλίου και τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, δήλωσε:

«Η καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία έχει ήδη επιφέρει τα πρώτα αποτελέσματα για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Μόλις χθες, η εταιρία που δραστηριοποιείται στο Ορυχείο Προσήλιου, ακριβώς λόγω της μειωμένης ζήτησης λιγνίτη από την πλευρά της ΔΕΗ, προχώρησε, σε πρώτη φάση, στην απόλυση 16 εργαζομένων που δούλευαν στο εργοτάξιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 17 Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του για το πρόβλημα, δεν είχε καμία βούληση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, αφήνοντας τους εργαζόμενους και την επιχείρηση χωρίς καμία στήριξη.

Την ίδια ώρα, σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τους αυτοκινητιστές της περιοχής του πρώην Δήμου Ελλησπόντου, οι οποίοι διαπιστώνουν δραματική μείωση του κύκλου εργασιών τους, χωρίς καμία μέριμνα από την πλευρά των αρμοδίων για την επόμενη ημέρα.

Γι΄ αυτό τον λόγο συμπληρώνουν αρκετές ημέρες κινητοποιήσεων, ενώ έπειτα από επικοινωνία μαζί τους, προχώρησα στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη σημαντική μείωση της εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή γεγονός που έχει σαν συνέπεια την αγωνία για το μέλλον τους.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Το μέλλον για τη Δυτική Μακεδονία είναι ήδη εδώ και είναι σκοτεινό. Είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε στην ραγδαία υποτίμηση της ζωής μας»

10 σχόλια

  • ολοι οι δεητζηδες εχουν φαει τοσα πολλα εις βαρος μας, προνομια, μισθους, κομματοσκυλοβολεμαι ημετερων κλπ …που βολεψαν και τα δισσεγγονα τους,,εχουν πολυ λιπος

  • Γιατί κ. Βεττα θεωρείς βίαια και άδικη την απολιγνιτοποιηση; Πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος από τις λιγνιτικες μονάδες είναι υπερδιπλασιο από την χονδρική τιμή του ρεύματος . Δηλαδή πάνω από 100 ευρώ /mwh . Δεν μπορεί να πουληθεί στις καθημερινές δημοπρασιες και μόνο με ειδικές συνθήκες τηλεθέρμανση και λίγες μέρες το χρόνο με μεγάλες καταναλώσεις . Αν τα γνωρίζεις αυτά κοροϊδεύεις τον κόσμο .αν δεν τα γνωρίζεις κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου.

  • κ. Βέττα,
    εσείς τι πρόταση έχετε.πολύ καλή η διαπίστωση.τι πρέπει να γίνει.
    να ανοίξουν οι μονάδες;να τους προσλάβει η ΔΕΗ σαν απόρους…
    να τους προσλάβει η περιφέρεια….τι θα έλυνε το πρόβλημα;

  • ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Κ.Ο. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ,ΛΕΦΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.Η Κ. ΒΕΤΤΑ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ,ΕΜΑΣ ΨΙΛΟΔΟΥΛΕΥΕΙ.

  • απο την δεκαετια του 80-90 αναρωτιωμασταν τι θα γινει οταν τελειωσουν οι λιγνιτες, κανεις δεν εκανε τιποτα για αυτο, αντιθετως καταφεραν να μικρυνουν την Δημοσια; ΔΕΗ ενα μεγαθηριακο μονοπωλιο..και η καταστροφη συνεχιζετε ανεξαρτητος κυβερνησης.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  • Η κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ ποια μέριμνα έλαβε για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Δυτική Μακεδονία; Φτάνει με τα παραμύθια σας !

  • Οι δεητζηδες δεν θα καταλάβουν και πολλά,πάλι βολεμένοι θα είναι;Είτε εθελούσια είτε με μετάταξη στο δημόσιο(με λίγο παραπάνω από το 1/3 του σημερινού τους μισθού αλλά με μισθό).

    Στους γύρω από την ΔΕΗ θα κλάψουν μανούλες, η αλήθεια είναι μια ότι στην περιοχή δεν θα μείνει νέος άνθρωπος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.