Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών

9 Οκτωβρίου 2020
13:33

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κροκοπαραγωγοί.

Η ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Kροκοπαραγωγών Κοζάνης προς τα συγκεκριμένα Υπουργεία, αναδεικνύει τα έντονα οικονομικά προβλήματα του χώρου εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς, λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών έχει πέσει κατά 43% γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας και επιβίωσης στις καλλιεργητικές μονάδες και τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν την σοδειά του 2019 αδιάθετη, ενώ τα έξοδα για την τρέχουσα περίοδο είναι αυξημένα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κ. Βέττα είχε συναντηθεί με τα μέλη του Συνεταιρισμού στις αρχές Ιουλίου ενώ το πρόβλημα είχε ήδη διαφανεί και υπήρχε αναμονή για τις ενέργειες στήριξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, έκτοτε, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση στις εκκλήσεις του Συνεταιρισμού για βοήθεια,  γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για  τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει ένα προϊόν διεθνούς εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας που προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ζωή της περιοχής.

5 σχόλια

  • κ.ΒΕΤΤΑ,ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ{ΔΡΑΚΟΣ} ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΥΤΥΧΩΣ.

  • Το κακό ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια περίπου. Πανηγυριζαμε για συμφωνίες με τους Κινέζους… Δουλευόμαστε άγρια…

  • Κροκοπαραγωγοι,δε σέβεστε τον ίδιον τον κόπο σας, ψηφίζοντας αυτούς και τους άλλους.
    Τι περιμένατε να γίνει δηλαδή,να προωθήσει κάποιος τα συμφέροντα σας?
    Η κα βεττα μιλάει σήμερα που είναι αντιπολίτευση.
    Φτάνει η κοροϊδία, Έλληνες παραγωγοί είμαστε και πάμε κατά διαόλου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.