10 Οκτωβρίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (Γράφει η Πηνελόπη Μελίδου)

10 Οκτωβρίου 2020
19:39
Κανένα σχόλιο

Σήμερα (αλλά κανονικά και κάθε σήμερα) είναι πολύ σημαντική ημέρα για εμάς τους ψυχολόγους και πιστεύω και για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά… η σημερινή ημέρα είναι η αφιερωμένη στην ψυχική υγεία!
Το μόνο που εύχομαι στον καθένα και καθεμία ξεχωριστά είναι να αυτοφροντίζεστε και να σας αγαπάτε όπως ακριβώς αγαπάτε τα υλικά αγαθά που έχετε και τα φροντίζετε σχολαστικά…
Παρατηρώ πόσο πολύ προσέχουμε τα κινητά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα παπούτσια μας, το laptop μας και πολλά ακόμη… τα καθαρίζουμε, τα προστατεύουμε αγοράζοντας και επενδύοντας τα χρήματά μας για να προστατέψουμε πλαστικά πράγματα… τα οποία ακόμη κι αν πάθουν ζημιά μπορούν να αντικατασταθούν και να ξανααγοραστούν… τι κάνουμε όμως για την ψυχική μας υγεία; επενδύουμε σε αυτή; ή τη θεωρούμε αυτονόητο; την προσέχουμε ή ζούμε χωρίς μνήμες θανάτου ή ασθένειας; (ζούμε δηλαδή ξεχνώντας ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε ή μπορεί να αρρωστήσουμε)
Δυστυχώς όμως αν η ψυχική υγεία χαθεί δεν αγοράζεται, ούτε αντικαθίσταται… και στον καλύτερο γιατρό να πάτε, στο καλύτερο ψυχολόγο του κόσμου η ανάκαμψη απο μια ψυχική ασθένεια είναι δρόμο μακρύς με πέτρες και πολλές στροφές…
Σε προσκαλώ να σκεφτείς πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία και να αναρωτηθείς που αξίζει τελικά να επενδύουμε…
Πηνελόπη Μελίδου
MSc Ψυχολόγος Υγείας
Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

Μελίδου Πηνελόπη

MSc Ψυχολόγος Υγείας
Βασ. Σοφίας 30
Πτολεμαΐδα, 50 200
+306906928843

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.