Οκτώβριος μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Η ψηφιακή μαστογραφία είναι τεκμηριωμένη μέθοδος απεικόνισης του μαστού για τον προληπτικό έλεγχο. Αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο της γυναίκας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η καλύτερη πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι η ανίχνευσή του σε αρχικό στάδιο, ή η ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών. Είναι η  μέθοδος η οποία μας επιτρέπει την καλύτερη και σφαιρικότερη απεικόνιση της μορφολογίας της δομής και των παθολογικών αλλοιώσεων του μαστού. Είναι μία χαμηλής δόσης ακτινογραφία των μαλακών μορίων του μαστού και αποτελεί μία από τις πλέον επιβεβλημένες εξετάσεις στο πλαίσιο ενός ετήσιου προληπτικού ελέγχου της γυναίκας από την ηλικία των 40 ετών και για όλη της τη ζωή. Κάνε την πρόληψη στάση ζωής!

Το διαγνωστικό κέντρο Ιπποκράτης Κοζάνης είναι εδώ για να το υποστηρίξει. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.ippokratiskoz.gr/klirosi/ για συμμετοχή στην κλήρωση για 25 δωρεάν μαστογραφίες. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης 26/10/2020 στις 15:00μ.μ.