Η επόμενη ημέρα ξεκινά από ΣΗΜΕΡΑ – Κάλεσμα ΕΚΝΚ για προσλήψεις, τήρηση των μέτρων & υπευθυνότητα στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού

13 Οκτωβρίου 2020
11:06

Πέρασαν σχεδόν 8 μήνες από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας και η υφιστάμενη κατάσταση αποδεικνύει περίτρανα ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και ολιγωρία.

Η έξαρση του ιού στην Π.Ε Κοζάνης και η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σαφώς και έχουν στόχο να περιορίσουν τη διασπορά και να προστατέψουν τον πληθυσμό.

Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι τόσο η λήψη όσο και η άρση των μέτρων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και αποτελεσματικότητα αν εκλείπει ο βασικός παράγων που ονομάζεται: ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Η στάση απέναντι στον ιό δε θα πρέπει να καθορίζεται και να συνδέετε με αναγκαστικά μέτρα αλλά με την τήρηση των αυτονόητων.

Η κατάσταση είναι γνωστή και «ορατή» σε όλους.

Καμία ολιγωρία, απερισκεψία, ανετοιμότητα και αναβλητικότητα δεν συγχωρείται σε κανέναν.

Καλούμε: Όλους τους υπεύθυνους να φροντίσουν για την ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Κανένα περιοριστικό δεν θα είναι αρκετό αν δεν ληφθεί μέριμνα, αν δεν γίνουν προσλήψεις ώστε να υπάρχει επαρκής και άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Καλούμε: Όλους τους εργαζόμενους, όλους τους επαγγελματίες όλες τις κοινότητες (σχολεία, συλλόγους, σωματεία, φορείς) και όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν συνέπεια και υπευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων και εφαρμογή των κανονισμών.

Λάθη και παραλήψεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ θα πρέπει να έχουν θέση σε συνειδητοποιημένες και ευαισθητοποιημένες κοινωνίες.

Καλούμε τους νέους να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη και την ελπίδα που έχουμε εναποθέσει σε αυτούς και να μας κάνουν υπερήφανους με την σοβαρή διαχείριση της κατάστασης.

Είναι προφανές ότι η περιοχή έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν αντέχει άλλες πιέσεις.

Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, αποτρέπουμε την περίπτωση ο κορωνοϊός να αποτελέσει αφετηρία μίας κρίσης με πολλαπλές αρνητικές διαστάσεις, απομακρύνουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικών κραδασμών που οδηγούν σε ανεργία, επαγγελματική κρίση, μαρασμό και δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάκαμψης και προοπτικής.

3 σχόλια

  • Αυτό είναι διάγγελμα Μητσοτάκη και όχι δελτίο τύπου του εργατικού κέντρου.
    Το ό,τι είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην ανεργία δεν σας αγγίζει;
    Γιαυτό κουβέντα απλά ενισχύετε την κυβερνητική πολιτική και προπαγάνδα.
    Μπράβο σας άξιοι για τον μισθό πού παίρνετε ως δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΗ – ΔΕΥΆΚ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.