Λ. Μαλούτας στην έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό: “«Τα κρούσματα είναι πολλά σε αναλογία με τον πληθυσμό. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον περιορισμό του φαινομένου. Η πορεία που διανύουμε είναι δύσκολη»

13 Οκτωβρίου 2020
14:45

 

Έκτακτη σύσκεψη για την συνεχιζόμενη εμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΚΔ Μακεδονίας Θεόδωρος Μαρδίρης, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Τσιότσιας Ηλίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης Κώστας Παπαδόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης σε θέματα Υγείας Αναστάσιος Σιδηράς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης Βασίλης Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, καθώς και η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Θεανώ Κουτσιμανή,

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Μαλούτας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν πάμε να υποκαταστήσουμε την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, ούτε την Πολιτική Προστασία, σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητας που υπάρχει, ώστε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια». Ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε την ταχεία αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στην περιοχή επισημαίνοντας πως «Τα κρούσματα είναι πολλά σε αναλογία με τον πληθυσμό», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον περιορισμό του φαινομένου. Η πορεία που διανύουμε είναι δύσκολη».

Τέλος, ο κ. Μαλούτας τόνισε πως ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαιτέρως των νεαρότερων, και επέστησε την προσοχή στη βέλτιστη εφαρμογή των μέτρων και την ατομική ευθύνη για τη λήψη μέτρων προστασίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ομοφώνησαν ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης περισσότερων τεστ covid, καθώς και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συγχρωτισμού, την τήρηση των αποστάσεων και την σχολαστική υγιεινή των χεριών.

18 σχόλια

  • Εκεί στο δήμο γνωρίζετε ότι στα σχολεία δεν υπάρχουνε καθαρίστριες οστε να προλαβενουνε να καθαριστουνε οι εθουσες..

  • Μέτρα χρειάζονται κ δημαρχε. Από συσκέψεις θα φοβηθεί ο ιός?
    Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζάκια της πλατείας, να μην υπάρξει συνωστισμός ξανά στην πλατεία, στον δημοτικό κήπο, στη Σκρκα.
    Αφήστε αστυνομία και δημοτική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.
    Α! Και μην ξεχνάτε να κάνετε και κανένα έλεγχο μέσα στο δημαρχείο για το αν φοράνε μάσκα οι υπάλληλοι σας και αν τηρούνται οι αποστάσεις εργαζομένων…

  • Μασκα, αποστασεις, απολυμανση…

    Και αφηστε τα γεροντακια μονα τους για λιγο. Μην ειστε εκει ολοι μερα. Δεν θα δωσουν τη συνταξη σε αλλους. Και μαγειρεψτε τιποτα στο σπιτι σας…χλιαρες

  • ντρέπομαι που διαβάζω τέτοιες αποφάσεις! Δυστυχώς μας αφήνετε στο έλεος του Θεού. Ούτε μια λέξη για την προστασία των μαθητών ; Για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή μας;

  • Ε βρε παιδιά όταν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Κοζάνη τότε θα πάρουν μέτρα και ίσος τότε δουν και το θεμα των σχολείων , ΕΟΣ τότε τα στραβά ματάκια.

  • Αμάν αυτό με τα σχολεία στις περιοχές που δεν έχουν κρούσματα η είναι πολύ λίγα δεν λειτουργούν τα σχολεία;

  • Αμάν αυτό με τα σχολεία στις περιοχές που δεν έχουν κρούσματα η είναι πολύ λίγα δεν λειτουργούν τα σχολεία;
    Αλλού είναι το πρόβλημα είναι ότι δεν φοράμε όλοι μάσκες και δεν τηρούνται οι αποστάσεις ειδικά στις καφετεριες
    εκτός ολίγων εξαιρέσεων.

  • Τώρα είναι Α Ρ Γ Α… έγινε τέτοια ζημιά που δεν συμμαζεύεται ούτε σε δύο μήνες. Πολύ αργά τα αντανακλαστικα σας.

  • Το πρόβλημα είναι ότι με συσκέψεις δεν λύνεται κάτι. Κάντε έλεγχους να δείτε ότι τηρούνται τα μέτρα. Προστατεύστε τα σχολεία και τα παιδιά μας κάνοντας απολυμανσεις και στέλνοντας περισσότερες καθαρίστριες. Ίσως θα έπρεπε για αυτό το διάστημα να τα κλείνατε. Κλείσιμο μετά το κρούσμα δεν είναι πρόληψη

  • Πόσα είναι τα κρούσματα και σε ποια αναλογία ?, ξέρετε ή λόγια πανικού. Γιατί αν είναι 29 προχθές και 19 χθες, η ποσοστιαία αναλογία δεν συμβαδίζει με τον με τον πανικό σας. Εκτός αν μας κρύβεται κάτι? Το δούλεμα και η φοβία με τον ένα τρόπο ή με τον άλλον καλά κρατεί.

  • Όταν δώσατε άδεια στα μαγαζιά να βγάλουν και άλλα τραπέζια έξω.
    Όταν αφήσατε και τα μαγαζιά που δεν είχαν τραπέζια να βγάλουν και αυτά.
    Όταν τα τραπέζια είναι το ένα πάνω στο άλλο και ενδιαφέρεστε για την απόσταση των τραπεζιών και όχι για την απόσταση των ανθρώπων (πόση απερισκεψία ακόμα).
    Όταν έλεγχος δεν γίνεται ποτέ και από κανέναν.
    Όταν οι «επιχειρηματίες» κρύβουν τα κρούσματα.
    Όταν εκεί στον Δήμο ακούτε το ειδικευόμενο και όχι τους ειδικούς.
    Τι περιμένατε;
    Και τώρα πάλι αδράνεια και συσκέψεις και τη μπάλα στον Χαρδαλιά και όχι λήψη μέτρων.

  • Χθες ήμουνα στην κεντρική πλατεία οι περισσότεροι ήταν χωρίς μάσκα η την είχαν στο χέρι είδα και δυο δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν βόλτα χωρίς κανέναν έλεγχο στους παραβάτες δεν έχουν αρμοδιότητα στην φύλαξη ρωτάω!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.