kozan.gr: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Εορδαίας από μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας – Δεν επαρκούν οι αίθουσες να διεξαχθούν τα μαθήματα – Τι λέει ο Διευθυντής του σχολείου Η. Σβώλης (Βίντεο)

14 Οκτωβρίου 2020
12:48

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο Εορδαίας, από μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14/10. “Δεν επαρκούν οι αίθουσες να διεξαχθούν τα μαθήματα”, λέει ο Διευθυντής του σχολείου, Η. Σβώλης, επισημαίνοντας κυρίαρχα το κτηριακό ζήτημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διάσπαση – Διάλυση του 2ου ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας

Την Δευτέρα 12/10/2020 η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Εορδαίας αποφάσισε πρόχειρα και επιπόλαια την διάσπαση-διάλυση του 2ου ΕΠΑ.Λ με την παραχώρηση αιθουσών στο 1ο ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας περιοχή Γκιόλα το οποίο απέχει 2,2 χιλ. από το κτήριο του σχολείο του 2ου ΕΠΑ.Λ

Την Τρίτη 13/10/2020 ενημερώθηκε σχετικά με την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση, η Δ/νση και ο σύλλογος διδασκόντων και διδασκομένων του 2ου ΕΠΑΛ προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους. Η εν λόγω απόφαση θα δημιουργήσει σοβαρά και απρόβλεπτα προβλήματα καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία του 2ου ΕΠΑ.Λ κυρίως στην σύνταξη ενός κοινού ωρολογίου προγράμματος με τα τμήματα Γενικής Παιδείας, ειδικοτήτων και συνδιδασκαλίας, την μετακίνηση των μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο, προβλήματα για τα οποία αδιαφόρησε παντελώς.

Την πρόταση του 2ου ΕΠΑ.Λ προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Εορδαίας να παραχωρηθούν από το συστεγαζόμενο και συναυλιζόμενο 1ο Γυμνάσιο τρεις (3) υπάρχουσες και ανεξάρτητες αίθουσες ως προς την πρόσβαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ δεν την έλαβε καθόλου υπόψιν της.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν παραχωρήθηκαν αντίστοιχα αίθουσες του 1ου Γυμνασίου στο 2ο ΕΠΑ.Λ και υπήρξε αρμονική συνεργασία.

Η παραχώρηση αιθουσών στο 2ο ΕΠΑ.Λ από το 1ο Γυμνάσιο για την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αιθουσών χωρίς κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και χωρίς την διάσπαση-διάλυση του σχολείου.

Ευελπιστούμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/10/2020 να μην επικυρώσει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και να παραχωρηθούν οι υπάρχουσες ελεύθερες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου έτσι ώστε να συνεχιστεί η σχολική χρονικά με ψυχική ηρεμία και παιδαγωγική και εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

3 σχόλια

    • αγαπητε μου αυτος που πρεπει να ακουσει ειναι ο δημαρχος πτολεμαιδας, αλλά και ο αντιπεριφειαρχης-πρωην δημαρχος πτολεμαιδας το 2008, που χρωστανε στο 2ο επαλ ενα καινουργιο σχολειο. 12 χρονια κραταει αυτη η αθλιοτητα.
      το θεμα ειναι ο δημαρχος να ακουσει την κοινη λογικη και οχι τους διαφορους παρατρεχαμενους γυρω του (παρατρεχαμενους οχι ασχετους με το θεμα, αλλα που εξυπηρετουν συγκεκριμενα συμφεροντα…)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.