Κορωνοϊός – Ο συμπατριώτης μας αντιπρόεδρος έρευνας της Regeneron στο ethnos.gr: Ως το τέλος του έτους ασφαλή συμπεράσματα για φάρμακα

15 Οκτωβρίου 2020
15:16
Όπως αναφέρει ο Έλληνας αντιπρόεδρος Έρευνας της Regeneron στο ethnos.gr, μέχρι στιγμής σε μέρος των κλινικών δοκιμών της εταιρείας τα αντισώματα που χορηγούνται είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες σε αυτούς που νοσούν

Αισιόδοξα μηνύματα, αναφορικά με την ενίσχυση του «οπλοστασίου» του πλανήτη με αποτελεσματικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δίνει μέσω του ethnos.gr ο Έλληνας αντιπρόεδρος Έρευνας της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron, Χρήστος Κυρατσούς. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αγωγής που ακολούθησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όταν νόσησε από κορονοϊό, περιλαμβανόταν και φάρμακα της Regeneron.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο ethnos.gr o κ. Κυρατσούς, μέχρι στιγμής μέρος των κλινικών δοκιμών της εταιρείας δίνει αισιόδοξα αποτελέσματα, μια και τα αντισώματα που χορηγούνται είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες σε αυτούς που νοσούν, ενώ μειώνουν σε ποσοστό μέχρι και 90% το ιικό φορτίο στον ασθενή μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και ακόμα και κατά το ήμισυ το χρόνο θεραπείας του. Την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα θετικό ότι η διαδικασία για την παρασκευή ασφαλών φαρμάκων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού εξελίσσεται με βάση τον προγραμματισμό της εταιρείας.

Από τις μέχρι τώρα εξελίξεις διαφαίνεται, με βάση τα όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Κυρατσούς ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε συγκεκριμένα, ασφαλή και κατά πάσα πιθανότητα θετικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της Regeneron για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μάλιστα, ο κ. Κυρατσούς σημειώνει ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα εμπλουτίζονται ολοένα και περισσότερο τα στοιχεία και τα συμπεράσματα από τις κλινικές δοκιμές, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει μία σαφής εικόνα ακόμα και πριν το τέλος του 2020.

Σε μία εβδομάδα μείωση κατά 90% του ιικού φορτίου

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος Έρευνας της Regeneron, αυτήν τη στιγμή στην εταιρεία βρίσκονται σε εξέλιξη τριών ειδών κλινικές δοκιμές. Σε άτομα που δε νοσούν, αλλά θεωρούνται ως υψηλού κινδύνου, μια και μένουν στον ίδιο χώρο με εντοπισμένους θετικούς στον κορονοϊό, σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά δεν κρίνεται από τους γιατρούς απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσοκομείο για νοσηλεία και σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα βγαίνουν από τις κλινικές δοκιμές που γίνονται σε ασθενείς της δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή σε αυτούς που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν κρίνεται ως απαραίτητη η νοσηλεία τους.

Δεν μπορούμε να πούμε πως έγινε καλά ο Τραμπ

Αναφορικά με την αιτία της ταχείας ανάρρωσης του Ντόναλντ Τραμπ, μιας και πρόκειται για άτομο άνω των 70 ετών με αρκετά κιλά, ο κ. Κυρατσούς ανέφερε ότι επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε διάφορα φάρμακα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο από αυτά ή ποιος συνδυασμός φαρμάκων έφερε το θετικό αποτέλεσμα.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε απόλυτα συμπεράσματα. Ο κορονοϊός είναι μία ίωση με πολύ μεγάλο εύρος συμπτωμάτων. Έχουμε διενεργήσει κλινικές δοκιμές σε άτομα που μόλις διαγνώστηκαν θετικά και είναι ασυμπτωματικά, όπως ο πρόεδρος Τραμπ και μπορούμε να πούμε ότι είναι πιθανό να δούλεψαν τα αντισώματα», τονίζει ο κ. Κυρατσούς

Ένα σχόλιο

  • Φιλε και πατριωτακι, ελπιζω να βρεις τη λυση γιατι δεν αντεχεται αλλο η κατασταση. Να περνας καλα στην Αμερικη και ελπιζουμε σε σενα να μας σωσεις. Keep going

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.