«Η είδηση για το lockdown ήταν ένα σοκ για τον επιχειρηματικό κόσμο» δήλωσε στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νίκος Σαρρής, τονίζοντας ότι τις μεγαλύτερες επιπτώσεις θα τις υποστεί ειδικά το λιανικό εμπόριο, καθώς κανένα εμπορικό κατάστημα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή, θα έκλεινε για 14 μέρες.

«Αυτό θα είναι καταστροφή» τονίζει ο κ. Σαρρής, λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται πριν καλά καλά συνέλθουν οι επιχειρήσεις από όλο το προηγούμενο διάστημα με τα πρωτόγνωρα μέτρα. «Ίσως η εστίαση θα μπορέσει να σταθεί κάπως. Λίγο με το πακέτο, το take away… Όχι ότι θα επιβιώσουν, αλλά ίσως αντέξουν πιο πολύ» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, πρέπει να γίνει άμεσα αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων και να ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να μην έρθουν μαζικά λουκέτα. Για τον σκοπό αυτό όπως λέει, έχει ήδη ανοίξει κύκλο επαφών, αρχικά με τους εμπορικούς συλλόγους και τα σωματεία εστίασης και από αύριο με τους τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. «Πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα τα μέτρα, ειδικά για τις οικονομικές υποχρεώσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα κλείσουν».

Ξενοδόχοι Κοζάνης – Καλύτερα τώρα παρά αργότερα!

Συγκρατημένοι στο άκουσμα της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή των αυστηρών μέτρων, ήδη από  (16/10) και για 14 μέρες, λόγω αυξημένου κινδύνου (επιπέδου 4) μετάδοσης του κορωνοϊού είναι οι ξενοδόχοι της Κοζάνης.

«Καλύτερα που έγινε τώρα, έτσι ώστε να έχουμε την ελπίδα, ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο» αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης. Όπως ο ίδιος αναφέρει, «είμαστε τελειωμένοι, έχουμε χάσει τους γάμους, τις εκδηλώσεις, να μην χάσουμε και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να έχουμε μια ελπίδα» λέει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την απόφαση της πολιτείας σχετικά με το lockdown.

Ο κ. Παντελίδης χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του νομού Κοζάνης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να χορηγηθούν επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες, εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού πλήττονται και από την απολιγνιτοποίηση, η οποία θα εκτινάξει την ανεργία στην περιοχή.

«Δεν έχουμε απόθεμα λίπους χρημάτων, να πάμε σε νέες μορφές ενέργειας, κάνουμε όμως έναν αγώνα εδώ και τριάντα χρόνια» αναφέρει ο κ. Παντελίδης εξηγώντας πως από τη μια η πανδημία και από την άλλη η απολιγνιτοποίηση θα τους καταστρέψει.

GRTimes.gr