Ανοικτή επιστολή στον Περιφερειάρχη: να διακοπεί η διαβούλευση για το Σχέδιο Απολιγνιτοποίησης (του Χρήστου Ι. Κολοβού)

22 Οκτωβρίου 2020
11:45

 

Κύριε Περιφερειάρχα Δυτικής Μακεδονίας,

Το απόγευμα της 2/10/2020 η κυβέρνηση έθεσε σε «δημόσια διαβούλευση» κείμενο με τίτλο «Σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών», με 2 Παραρτήματα. Η «διαβούλευση» λήγει το απόγευμα της 10/11/2020. Ωστόσο από τις 16/10/2020 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, η κυβέρνηση έθεσε την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου για την πανδημία. Παράλληλα, από τις 23/10/2020 τίθεται στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Μια ματιά στο δικτυακό τόπο της «δημόσιας διαβούλευσης» δείχνει πως τα σχόλια είναι ελάχιστα και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είτε δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους είτε δεν είναι καν ενήμεροι πως υπάρχει «διαβούλευση» σε εξέλιξη. Με τα δυο τρίτα του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε «λοκ ντάουν» κατά τη διάρκεια της «διαβούλευσης», είναι προφανές πως οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πώς θα επιβιώσουν σήμερα, άμεσα, δεν προλαβαίνουν καν να σκεφθούν το πώς θα επιβιώσουν στην περιοχή από το 2023.

Για το λόγο αυτό προτείνω να ζητήσετε από την κυβέρνηση την άμεση αναστολή της «διαβούλευσης» και να επανέλθει το 2021, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας, σε πιο κατάλληλο χρόνο, με καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και μεγαλύτερη διάρκεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι πολίτες δικαιούμαστε να θεωρήσουμε τη «διαβούλευση» ως προσχηματική.

Με τιμή,

(υπογραφή)

Χρήστος Ι. Κολοβός

Δρ Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το 2010

6 σχόλια

    • Έλα μου ντε! Θέλουν να το κάνουν στα μουλωχτά κι ύστερα να λένε στους κουτόφραγκους “να, διαβουλευτήκαμε με το Green tank”. Πώς θα ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες αν δεν περάσει στα μουλωχτά;

  • Προφανώς ο κ. συντάκτης ξεχνά ότι βρισκόμαστε στο 2020 και ο κάθε πολίτης από την καρέκλα του διαδικτύου, μπορεί να πάρει τη θέση που του αρέσει.
    Η διαβούλευση είναι ηλεκτρονική και όχι συνδικαλιστική, ΝΟΜΙΖΩ !!!

  • Φαινεται πως δεν καταλαβατε σε ποια περιοχη ζουμε.Δεν τον ενδιαφερει το λαο η ΔΕΗ.Ας φτιαξουν τα φωτοβολταικα και τα ορυχεια σκουπιδοτοπο της Ελλαδας.Μας φτανει αυτο.Ποια απολιγνιτοποιηση και πρασινα αλογα.Τι διαβουλευση περιμενεις απο τους αγραμματους και ασχετους με το θεμα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.