Τρισάγιο στην μνήμη των εκτελεσθέντων του Μεσόβουνου την 23η Οκτώβρη 1941, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μνημείο των Πεσόντων

23 Οκτωβρίου 2020
17:57
Κανένα σχόλιο

 

Τρισάγιο στην μνήμη των εκτελεσθέντων του Μεσόβουνου την 23η Οκτώβρη 1941, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μνημείο των Πεσόντων, παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και του Προέδρου της Κοινότητας Μεσόβουνου Παύλου Παραστατίδη.

Όπως είναι γνωστό οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς Covid-19, όμως στη μνήμη των θυσιασθέντων για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία αποδόθηκε ο ελάχιστος φόρος τιμής, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μετά το τέλος του τρισάγιου ο Παναγιώτης Πλακεντάς σημείωσε τα εξής:

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη Μνήμη πάνω από τις μαρτυρικές μορφές των προγόνων μας, ενώ με νηφαλιότητα να καταγράψουμε, να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε ώστε να διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα, μέσα από μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία τις δίκαιες αποζημιώσεις για τους συγγενείς των θυμάτων. Για το Δήμο Εορδαίας αποτελεί όχι μόνο χρέος προς τους νεκρούς εκείνης της περιόδου, αλλά και ιερό καθήκον όλων μας, η απότιση της ελάχιστης τιμής που οφείλουμε σ’ αυτούς. Ελπίζουμε σύντομα να επιτρέψουν οι συνθήκες να διοργανώσουμε τις αρμόζουσες εκδηλώσεις, για να τιμηθούν οι ηρωικοί πεσόντες ”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.