Ανακοίνωση ΚΝΕ για τη βεβήλωση του γκράφιτι του Παύλου Φύσσα στην Πτολεμαΐδα

25 Οκτωβρίου 2020
21:48

 

Χθες στις 24/10 τα μεσάνυχτα φασιστοειδή επέλεξαν να βεβηλώσουν την τοιχογραφία ,προς τιμήν του Παύλου Φύσσα που έγινε στις 7 Οκτώβρη με πρωτοβουλία των μαθητικών οργανώσεων της ΚΝΕ για να εκφράσουν έτσι συμβολικά με τα πινέλα τους και τη μουσική τους την απάντηση του λαού απέναντι στην εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής.

Μέσα στη νύχτα όπως μόνο έτσι ξέρουν να κάνουν αυτά τα μορφώματα και λίγες μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μίας επετείου που ο λαός της χώρας μας γιορτάζει το ηρωικό ΟΧΙ στον Ιταλικό Φασισμό και τον Μουσολίνι, επέλεξαν να βρωμίσουν και πάλι τους τοίχους της πόλης μας με τα σύμβολα τους και τα συνθήματα τους μιας και η ιδεολογία τους, ο σκοταδισμός, είναι να μην αποκαλύπτεται η αλήθεια, ότι τον φασισμό τον γεννά το ίδιο το σύστημα.

Δεν είναι τυχαίο που όπως και τότε έτσι και τώρα τρέμουν μπροστά στη πάλη του λαού, για αυτό μάλιστα βγαίνουν από τα λαγούμια τους ίσα ίσα να κάνουν τη δουλεια τους και μετά  κρύβονται. Αραγε έχουν το θάρρος να κοιτάξουν στα μάτια τον ελληνικό λαό αυτοί που οι πολιτικοί τους απόγονοι ήταν οι δοσίλογοι της κατοχής ,οι μαυραγορίτες, οι Παοτζιδες ,τα όργανα των κατακτητών που προσκυνούσαν τον Χίτλερ!

Την ίδια στιγμή ο λαός με την πάλη του έγραφε τις ηρωικές σελίδες του με το ΕΑΜ με τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ για να ελευθερωθεί η πατρίδα. Όσο και να θέλουν να σβήσουν την αλήθεια δεν μπορούν γιατί η ιστορία και ο λαός έχει αποκαλύψει τον ρόλο τους!

Καλούμε τον λαό της πόλης μας την Τετάρτη 28η Οκτώβρη στις 18:00 η ώρα για την
αποκατάσταση της τοιχογραφίας και την καταδίκη των φασιστοειδών και της Χρυσής Αυγής.

23 σχόλια

  • Με αφορμή μια τοιχογραφία, βρήκαν ξανά τα την ευκαιρία οι γνωστοί παραχαράκτες της Ιστορίας να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και το υλοποίησε ο Ελληνικός λαός την ίδια στιγμή που τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ έστελναν επιστολές που καλούσαν για το αντίθετο (Ζαχαριάδης). Το ότι το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ (ξεχασαν την ΟΠΛΑ) απελευθέρωσε την Ελλάδα και ότι οι άλλες οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως συνεργάτες των Γερμανών είναι για γέλια.

  • Γιατί δεν γράφεται ρε παιδιά στους τοίχους των σπιτιών σας??? Μιλάτε για φασισμό όταν πάτε αυθαίρετα και γράφετε σε δημόσια κτίσματα- κτίρια…Κάτι δεν πάει καλά!!! Για ‘μένα και οι μεν και οι δε είστε το ίδιο πράγμα.

    • Όχι φυσικά…εκεί αριστεροί φασίστες κάψανε εργαζόμενους..κ το κόμμα λέει μόνο κατά των δεξιών να είμαστε..αρε υποκριτές

      • Εγινε κανονικά το δικαστήριο και Ένοχοι κρίθηκαν (ψάξε στο διαδίκτυο θα βρεις και τα ονόματά τους)…..αυτά προς ενημέρωση σου για να σταματήσεις να καταπίνεις αμάσητο τον δεξιό σανό που σου σερβίρουν κάθε μέρα

        • Σανό τρως εσύ κ μάλιστα με φουλ προπαγάνδα.εμεις οι λίγοι είμαστε Αντιφασίστες από όπου κ αν προέρχεται ο φασισμός.οχι κατά το δοκούν.κ ότι μας λένε, αλλά όπως είναι σωστό κ δίκαιο.εσυ στις σπηλιές του μυαλού σου κάτσε κ χτυπά νταούλια.

        • ΄Εγινε το δικαστήριο και απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών. Δεν θέλουν να τους βρούν, διότι είναι δικοί τους προβοκάτορες.

  • Τη Τέταρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 καλούνται οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες μπροστά στο τοίχο του γηπέδου για τη βεβαίωση και καταλογησμό προστίμων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

    • Έτσι ακριβώς. Οι φίλοι λογοτέχνες και εικαστικοί του Στάλιν, του Χίτλερ και του Τζένγκις Χαν παρακαλούνται να προσέλθουν με ρευστά γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα pos.

      Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία και κοινή ιδιοκτησία. Όποιος θέλει να τον γράφει να τον αγοράσει πρώτα αν του έχουν τελειώσει τα τετραγωνικά στο σπίτι.

  • Τόσα και τοσα μνημεία βανδαλιατηκαν στη χώρα μας, για του Φύσσα μόνο ξεσηκώθηκαν???? Κατά τα άλλα κέρδισε η δημοκρατία !! Όλοι ίσοι απέναντι στον νομό!!???

  • Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ ΣΤΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Ή ΤΕΦΡΑ”
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ

    ΟΣΟΟ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΗΛΙΑ 1970” ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΚΟΜΨΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

  • Βεβήλωσαν λεει την τοιχογραφία…
    Δεν λένε ότι πρώτα οι ίδιοι τους βεβήλωσαν έναν τοίχο…
    Αν θελετε να περάσετε κάποιο μήνυμα γιατί δεν τα γράφετε στους τοίχους των σπιτιών σας;;

    …και με αυτή μου την απάντηση εγινα αυτομάτως φασίστας…εθνικιστής…υμνητής του χιτλερ….

    Αχ χώρα μου που γέννησες την παιδεία…δυστυχώς παιδεία δεν έχεις.

    • Και οι Πτολεμαιοι Μακεδονες παραδίπλα βεβήλωσαν τον τοιχο για να ζωγραφίζουν σημαιες και ηλιους
      αν ηθελαν να περασουν καποιο μυνημα ας ζωγραφίζανε τους τοιχους των σπιτιων τους.

      Να εισαι αντικειμενικος και να τα λες ολα
      οταν γραφεις μονο για ενα γκραφιτι των κουκουεδων και δεν λες τιποτα για τα υπολοιπα προφανως και θα σε χαρακτηρισει ο καθενας οτι εισαι με την αλλη πλευρα
      γραψε λοιπον για ολους δικαια και αντικειμενικα ετσι ωστε να μην μπορει ο καθενας να σε καταλογισει με καμια πλευρα. Τοσο απλα!

        • Ανωνυμος – 26 Οκτωβρίου, 2020 at 15:30

          Γκράφιτι το ένα , γκράφιτι και το άλλο τι διαφορά έχει?
          Με μπογιά έγινε το ένα , με μπογιά έγινε και το άλλο.
          Τα ίδια ακριβώς έλεγα και πέρσι για το νεοσυνοθύλευμα των Πτολεμαίων , τα ιδια εχω πει και για τους κουκουεδες που δεν ειμαι. Συνεπως εγω ειμαι αντικειμενικος εσεις ολοι πολυ αμφιβάλλω.
          Οσο για την Μακεδονια ψάξε στους σημερινους κυβερνωντες σου να βρεις την αληθεια γιατι με αυτο το τσιτατο ηρθαν στην εξουσια γιατι εμενα προσωπικα δεν με καιγε ιδιαιτερα καμια Μακεδονια γιατί με νοιαζει και με καιει η επιβίωση μου ως ανθρωπος και ως πολιτης αυτης της πολης.
          Επισης δεν βλεπω καμια διαφορα απο το 2018 και εδω … τι αν λεγομαι Μακεδονια η Νοτια η Βορεια η Κουαλα Λουμπουρ… οπως εχει αποδειχτει δεν κινδυνευω απ τα Σκοπια αλλα ο εχθρος βρισκεται εντος των συνορων. Ελπιζω να σε καλυψα

      • Ρε φίλε πλάκα κανεις;;
        Για τη συγκεκριμένη βεβήλωση θα μιλήσω που έγινε λόγος.
        Δεν θα μιλήσω για κάθε ντουβάρι που ζωγραφισανε!
        Τι με νοιαζει και που ξέρω τι έχει πιο διπλα;;
        Έτυχε να διαβάσω τη στήλη και απάντησα.
        Έλα Χριστέ και Παναγία μου…

  • Δεν έχω θεμα να υπάρχει η προσωπογραφία του Παύλου ;λ,αλλά τα άλλα τα ΚΚΕ-ΚΝΕ κλπ τι σχέση έχουν ;Τι σχέση έχει ο Παύλος με κκνε,ΚΝΕ κλπ;Ήταν μέλος αυτών ;επειδή ήταν αριστερός;ίσως ήταν άλλη αριστερή παράταξη εσείς γιατί το εκμεταλευεστε ;

  • ποιο μνημειο ρε παιδιά?από ποτε ο Φύσσας έγινε ήρωας?
    και δεν λέω ότι δεν πήγε άδικα και μπαμπεσικα αλλα οχι δεν ειναι ήρωας ακριβώς.. ένα αδικοχαμένο παιδί είναι από τις διενέξεις ακροδεξιών και ακροαριστερων σαυτην την χώρα..

    αηδιαστικό είναι κάθε κακογραμμένο σύνθημα – είτε ακροαριστερο είτε ακροδεξιο..πάρτε το απόφαση και οι δυο οτι είστε η διαφορετική όψη του ιδιου σιχαμερού νομίσματος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.