Μπισκότα με Κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ
• 150 γρ. ζάχαρη
• ξύσμα πορτοκαλιού́, από́ 2 πορτοκάλια
• 100 γρ. σιρόπι σφενδαμου (maple syrup)
• 1 κ.γ. βανίλια
• 7 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
• 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωμάτιου
• 700 γρ. αλεύρι μαλακό́
• 3 αυγά́ μέτρια
• 60 γρ. κρεμα γάλακτος
• 30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 0.25 γρ. κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ σε σκόνη
• 1 κρόκο αυγού́ αραιωμένο για την επικάλυψη
Τον Κροκο Κοζάνης ΠΟΠ τον βαζουμε στο λικέρ πορτοκάλι 10 λεπτά νωρίτερα. Έτσι θα βγάλει τις χρωστικές και το άρωμα. Θα χρειαστούμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Μετα βάζουμε ένα ένα τα αυγά
Αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σιρόπι σφενδάμου
Κρέμα γάλακτος
Κρόκος Κοζάνης ΠΟΠ σε λικέρ πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά
Μπέικιν πάουντερ
Μαχλέπι σε σκόνη
Αλεύρι μαλακό
Ξύσμα πορτοκαλιού
Προσθέτουμε και το μείγμα του μίξερ
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά
Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη
κάνουμε τα σχέδια/σχήματα που θέλουμε
Στο τέλος με ένα πινέλο τα περνάμε με τον αραιωμένο κρόκο αυγού
Για λεπτά κουλουράκια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 κελσίου 15-20 λεπτά.