Ο Γιάννης Κουμπούρας από την Κοζάνη που ζει στην Σάμο περιγράφει τις στιγμές του μεγάλου σεισμού στο νησί

30 Οκτωβρίου 2020
19:17

“Ο σεισμός της Αιανής με αυτό που έζησα πριν λίγο δεν ήταν τίποτα» είπε μιλώντας στον «Χ» ο Γιάννης Κουμπούρας λίγα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό στην Σάμο. Ο Γιάννης, που κατάγεται από την Αιανή και μετακόμισε πριν λίγους μήνες στην Σάμο, εκείνη την ώρα βρισκόταν την στιγμή του σεισμού στην παραλία στο Βαθύ και είδε την θάλασσα να βγαίνει 50 μέτρα έξω από την παραλία.

«Ήταν το πιο τρομακτικό απ’ όλα! Τα βίντεο που έβλεπα που έδειχναν το τσουνάμι στην Ταϊλανδή να βγαίνει το νερό στους δρόμους ήρθαν στο μυαλό μου και τώρα κατάλαβα και ένιωσα πως είναι να τρέχεις να ξεφύγεις από το νερό που σε κυνηγάει» μας περιέγραψε ο Γιάννης με τον ίδιο και την οικογένειά του να είναι ασφαλείς.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η μέτρηση σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 7 Ρίχτερ.

«Πολλές από τις παλιές κατοικίες γκρεμίστηκαν. Υπάρχουν ρωγμές σε μαγαζιά και σπίτα και αναφορές για μια κατολίσθηση σε μια περιοχή λίγο πιο πέρα από εμάς. Ο κόσμος βγήκε αμέσως από τα σπίτια και τα καταστήματα ήταν τρομακτικό και είχε διάρκεια πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Πέντε λεπτά μετά την δόνηση το μικρό τσουνάμι έκανε το νερό να βγει στον δρόμο και να απλώνεται πενήντα μέτρα μετά την παραλία παρασύροντας καρέκλες, μηχανάκια, τραπέζια» περιγράφει ο Γιάννης Κουμπούρας.

Η αστυνομία, ο στρατός και η πυροσβεστική έσπευσαν στην παραλία να αποκλείσουν την περιοχή για τον φόβο ενός νέου κύματος και άρχισαν τις εργασίες απάντλησης των υδάτων για να ελευθερωθεί ο κεντρικός δρόμος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το λιμάνι έχει ρωγμές και έχουν πέσει τοίχοι, έχει καταρρεύσει μια εκκλησία στο Καρλόβασι και στο Πυθαγόρειο υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.

 

ΠΗΓΗ https://xronos-kozanis.gr

Ένα σχόλιο

  • Συλλυπητήρια στις οικογένειες των 2 μαθητών που καταπλακωθηκαν από τοίχο γυρνώντας σπίτι τους απ το σχολείο! Τραγωδία ! Δεν υπάρχει τέτοιος πόνος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.