Πράσινο φως από τη ΡΑΕ για τα δίκτυα αερίου σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Αμύνταιο – Eγκρίθηκε το αναθεωρημένο 5ετές πλάνο της ΔΕΔΑ

31 Οκτωβρίου 2020
11:37

Θετική σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress ήταν η απάντηση της ΡΑΕ στο αίτημα αναθεώρησης του 5ετούς προγράμματος ανάπτυξης που κατέθεσε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Η εταιρεία ζήτησε από το Ρυθμιστή να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ανάπτυξης την ένταξη στο σχεδιασμό επέκτασης των δικτύων μέσης πίεσης τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας (Πτολεμαΐδας) και Αμύνταιου.

Σημειώνεται ότι οι τρεις δήμοι υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, ωστόσο εξαιρέθηκαν στη συνέχεια λόγω των αποφάσεων για λειτουργία ενιαίας μονάδας τηλεθέρμανσης. Πλέον με την αναθεώρηση του προγράμματος της ΔΕΔΑ επανέρχονται όπως άλλωστε είχαν ζητήσει και οι τοπικοί φορείς. Τα δίκτυα μέσης πίεσης θα αναπτυχθούν στις κωμοπόλεις των Δήμων και στις αντίστοιχες βιομηχανικές ζώνες, αλλά όχι στις τρεις πόλεις, λόγω της τηλεθέρμανσης που θα λειτουργήσει εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο ΔΕΣΦΑ βάσει του δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης 2021 – 2030 προβλέπεται να κατασκευάσει μετρητικό και ρυθμιστικό σταθμό στην περιοχή Περδίκκα Εορδαίας που θα διασφαλίσει τη σύνδεση με φυσικό αέριο της περιοχής αλλά και των τηλεθερμάνσεων. Ως η προσφορότερη λύση, έχει προκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, η λύση της κατασκευής μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) από τη ΔΕΗ, η οποία προβλέπεται να αποτελέσει τη βάση για την κάλυψη των αναγκών των τηλεθερμάνσεων των πόλεων, λύση που θα στηρίζεται και στο φυσικό αέριο.

energypress.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.