Έχουν προκαλέσει εντύπωση οι δηλώσεις περί “μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης” σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις παράνομων μεταναστών. Ακούσαμε τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας να δηλώνει “άγνοια” για την μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Αιανή Κοζάνης, παρ’ ότι ο κύριος που φιλοξένησε τους ανθρώπους εκείνους είναι υφιστάμενος του Περιφερειάρχη Δ.Μ. κ. Κασαπίδη.
Στο Λιμνοχώρι την ημέρα που οι κάτοικοι προσήλθαν σε δημόσιο διάλογο και διαμαρτυρία, ο βουλευτής του Νομού Φλωρίνης κ. Αντωνιάδης, έστειλε το δικό του μήνυμα πως συντάσσεται με τους κατοίκους της περιοχής και πως είχε κι εκείνος “άγνοια”.
Παρά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κάθετης διαφωνίας των κατοίκων του Λιμνοχωρίου για τη μετεγκατάσταση παράνομων μεταναστών, και μετά τα όσα προαναφέραμε, δεν είμαστε τόσο βέβαιοι για την άγνοια τους, είμαστε όμως βέβαιοι για τη γνώση που έχουν οι βουλευτές που εκπροσωπούν τη Δ. Μακεδονία όπως ο κ.Αντωνιάδης, η κ. Βρυζίδου, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Αμανατίδης και ο κ. Κωνσταντινίδης.
Σας γνωστοποιούμε, ως πολίτες, πως ΔΕΝ θα δεχθούμε τετελεσμένα στην περιοχή της Εορδαίας. Ήδη οι αποφάσεις σας για την χωρίς σχέδιο βίαιη απολιγνιτοποίηση έχουν επιφέρει στην περιοχή αναστάτωση, αβεβαιότητα και ανησυχία για το άμεσο μέλλον σε πολλούς κλάδους.
Για αυτόν τον λόγο ζητούμε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος πράγμα που προβλέπει ο νέος νόμος του Κλεισθένη, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας.