kozan.gr: Αυτές είναι οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης προς το Δήμο Κοζάνης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

2 Νοεμβρίου 2020
06:30

Αυτές είναι οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης προς το Δήμο Κοζάνης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό:

  1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε διακοπή το διάστημα Μάρτιος 2020-Δεκέμβριος 2020
  2. Να μην υπάρχουν διακοπές στις παροχές της ΔΕΥΑΚ (τηλεθέρμανση, ύδρευση) στους επαγγελματικούς χώρους και στις ιδιωτικές κατοικίες των επαγγελματιών και των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις.
  3. Μετακύλιση των δόσεων του τριμήνου Οκτώβριος 2020-Δεκέμβριος 2020 που σχετίζονται με ρυθμίσεις οφειλών και λήγουν 31 Δεκεμβρίου 2020 καθώς και αποπληρωμή στο τέλος της ρύθμισης.
  4. ΕΒΕ Κοζάνης και δήμοι να προχωρήσουν σε συνολικό πρόγραμμα προβολής στήριξης της τοπικής αγοράς για την εορταστική περίοδο.
  5. Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης: α) Απαλλαγή για το 2020 του ποσοστού εισφοράς 0,5% προς το Δήμο β) μείωση τελών 50% το 2020 για τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους γ) Μείωση 40% στα μισθώματα σχολικών κυλικείων

Οι προτάσεις αυτές διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, τους Προέδρους των Επαγγελματο-βιοτεχνικών Σωματείων Κοζάνης και του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

12 σχόλια

  • Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι δημόσιο. Είναι Νομικό Πρόσωπο ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ Δικαίου. Όπως το ρεύμα. Ούτε επιχορηγήται από πουθενά, ούτε ο Δήμος επιτρέπεται να της δόσει λεφτά. Αν δεν εισπράτει, δεν θα έχει πόρους να συντηρηθεί. Και δεν είναι ώρα να δημιουργηθούν προβλήματα στο νερό και στη θέρμανση στην πόλη. Να λύθούν προβλήματα είπαμε, όχι να δημιουργηθούν και άλλα μεγαλύτερα.

    • Δηλαδή θες να πεις πως όλες οι υποδομές και εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης έγιναν με ιδιωτικές επενδύσεις και ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ τα οικόπεδα όπου βρίσκονται αγοράστηκαν από το δημόσιο με ιδιωτικά κεφάλαια; Τι προσωπικό προσελήφθη με όρους ιδιωτικού τομέα και τα ταμεία λειτουργούν και τα απογεύματα όπως στους άλλους ιδιώτες παρόχους;

      • Βεβαίως. Όλες οι επενδύσεις γίνονται με προγράμματα, δάνεια και ίδια κεφάλαια. Το πρωσοπικό δυστυχώς υποβάλεται στον ΑΣΕΠ γιατί οι βουλευτές φοβούνται μην κάνουν ρουσφέτια οι δήμαρχοι και τους φάνε τις θέσεις. Το ταμείο πλέον δεν έχει και μεγάλη σημασία γιατί οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά.

        • Δηλαδή μπορώ εγώ σαν ιδιώτης να μου παραχωρήσει ο δήμος δωρεάν οικόπεδα για εργοτάξια, να μου δώσει επιδοτήσεις και δάνεια το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να μου δώσει ο δήμος την άδεια να σκάψω όλο το δήμο, να περάσω σωλήνες και να εγκαταστήσω ιδιωτική τηλεθέρμανση; Και τι θα γίνει με τους καταναλωτές που δεν έχουν ίντερνετ και δε μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές;

          • Βεβαίως και γίνεται. Τα οικόπεδα δεν είναι δωρεάν και τα δίκτυα (όλα τα δίκτυα) κατασκευάζονται με άδεια του δήμου. Στις Σέρρες έγινε από ιδιότες. Στην Κομοτινή υπάρχει επενδυτική πρόταση. Το Φυσικό αέριο από ιδιότες γίνεται μέσα στις πόλεις. Στην Ευρώπη σε πάρα πολλές πόλεις. Είναι όντως Δημοτική επιχείρηση ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όμως. Αν δεν έχεις ιντερνετ (χαχαχαχαχα) να πας στην τράπεζα ή στη ΔΕΥΑΚ. Δεν επιχορηγήται από κανένα Δημόσιο φορέα και όταν έχει κέρδη είναι υποχρεομένη να τα επενδύσει. Απαγορεύεται να τα δόσει στον μέτοχο που είναι ο Δήμος.

    • Ποιόν δουλεύετε; Δημοτική Επιχείρηση είναι, αν δεν υπήρχε ο δήμος δε θα υπήρχε ΔΕΥΑΚ ούτε θα μπορούσε να γίνει από ιδιώτη!

      • Βεβαίως και γίνεται. Τα οικόπεδα δεν είναι δωρεάν και τα δίκτυα (όλα τα δίκτυα) κατασκευάζονται με άδεια του δήμου. Στις Σέρρες έγινε από ιδιότες. Στην Κομοτινή υπάρχει επενδυτική πρόταση. Το Φυσικό αέριο από ιδιότες γίνεται μέσα στις πόλεις. Στην Ευρώπη σε πάρα πολλές πόλεις. Είναι όντως Δημοτική επιχείρηση ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όμως. Δεν επιχορηγήται από κανένα Δημόσιο φορέα και όταν έχει κέρδη είναι υποχρεωμένη να τα επενδύσει. Απαγορεύεται να τα δώσει στον μέτοχο που είναι ο Δήμος.

  • Όλες αυτές οι προτάσεις εφαρμόζονται ήδη. Βασικά είναι παλιές και τις κάναν κοπι παστε που έλεγε και ο πολακης. Απλά επειδή είστε μόνο για ψήφους και πολιτική ανάδυση στο κόμμα σας καλύτερα να μην μιλάτε καθόλου.

  • Ούτε στα σπίτια τους θέλουν να πληρώσουν τηλεθέρμανση και νερο ??? Στα καταστήματα το καταλαβαίνουμε ..Άιντε άιντε εις υγεία των κοροιδων που πληρώνουμε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.