Ταλαιπωρία για τους επισκέπτες του γεωπάρκου των Μπουχαριών που κάνουν χρήση πλοήγησης GPS

4 Νοεμβρίου 2020
05:28

Ταλαιπωρία υφίστανται οι χρήστες του GPS (συστήματος πλοήγησης με δορυφορική καθοδήγηση) που θέλουν επισκεφτούν το γεωπάρκο των Μπουχαριών, αφού στο ύψος του Μικροβάλτου αντί της ευθείας των 400μ. (AB) στον κεντρικό δρόμο μέχρι τη στροφή προς το γεωπάρκο, αυτό παραπέμπει σε …ανύπαρκτη διαδρομή μέσω του οικισμού!

Συγκεκριμένα, οδηγεί στην είσοδο του οικισμού από την πλευρά της «Αστυνομίας», συνεχίζει προς το Δημοτικό Σχολείο(!) και πίσω από αυτό σε ανύπαρκτο δρόμο (αλάνα) προς τη γειτονιά των Αλεξοπουλαίων μέσα από στενά σοκάκια, περνά έξω από τα Κοιμητήρια και στρίβει προς την κανονική διασταύρωση προς γεωπάρκο (για λεωφορείο… ούτε λόγος!).

Το πρόβλημα φάνηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες (28η Οκτωβρίου και Κυριακή 1 Νοεμβρίου), που το γεωπάρκο ήταν ο προορισμός πολλών επισκεπτών, οπότε γινήκαμε μάρτυρες της ταλαιπωρίας πολλών από αυτούς.

Η διόρθωση του GPSμέσω του φορέα Google φαντάζει σχεδόν αδύνατη, οπότε η λύση που προτείνεται είναι η τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης τουλάχιστον σε δύο σημεία (στην είσοδο του χωριού A και στη στροφή για το Δημοτικό σχολείο Γ), που άμεσα πρέπει να υλοποιηθεί με μέριμνα της τοπικής-δημοτικής αρχής. Για την αντίστροφη διαδρομή, στη στροφή Β υπάρχουν επαρκείς πινακίδες προς Σέρβια, Κοζάνη…

mikrovalto.gr

geop31120 1

11 σχόλια

  • Μακάρι το πρόβλημα να ήταν το GPS… Μια περιοχή παρατημένη, αφημένη στο έλεος με ένα τουριστικό περίπτερο με σπασμένα παράθυρα και πόρτες, μέσα στη βρωμιά, χορταριασμένα μονοπάτια, εκεί που τελειώνει η άσφαλτος δεν έχει έναν στοιχειώδη χώρο στάθμευσης και αναψυχής, ούτε ένα νερό. Τα σκαλοπάτια ξεκολλημένα, επικίνδυνα, τα κάγκελα σπασμένα, τα παγκάκια σάπια και διαλυμένα από την πολυκαιρία. Η ακριβώς αντίθετη εικόνα από το πάρκο Αγίου Παντελεήμονα με τα Ελάφια. Θέλουμε και τουρισμό τρομάρα μας. Το GPS μας έφταιξε!

  • Πω πω Ταλαιπωρία!!!!!!!!!!!!!
    Τους στείλαμε σε αλλον κομβο τους Φουκαράδες και εγκλωβιστήκαν στο μποτιλιάρισμα

  • Είναι πολύ απλό η κοινότητα να βγάλει απλά έντυπα κ στην είσοδο να έχει ένα περίπτερο όπου κανείς να μπορεί να τα παίρνει δωρεάν. Βάλτε και 3 ταμπέλες. Στο κάτω κάτω στο χωριό σας έρχονται ε κάντε κι εσείς κάτι έλεος με την κουλαμάρα

    • Λίγο όραμα να υπήρχε θα έβαζαν ένα υποτυπώδες εισιτήριο 2 ευρώ και θα οργάνωναν όλα αυτά, θα γινόταν και ανάλογη διαφήμιση κλ αλλά δυστυχώς η περιοχή είναι παρατημένη στο έλεος. Σε άλλα μέρη του κόσμου πληρώνουν 20 ευρώ για να μπουν σε αντίστοιχα πάρκα που φυσικά τα συντηρούν.

      • “Αντίστοιχα πάρκα”? Δεν το νομίζω.

        Την περιοχή την επισκέφθηκα το καλοκαίρι. Εννοείται πως οδηγηθήκαμε μέσα στο χωριό αλλά αυτό ήταν το λιγότερο – αστειευόμασταν ότι είδαμε επιτέλους το Μικρόβαλτο. Αλλά ή πλήρης απογοήτευση ήταν το λεγόμενο γεωπάρκο.

        Όχι οι κατεστραμμένες υποδομές…αυτό ήταν αναμενόμενο όταν επενδύεις σε έργα ΜΗ βιώσιμα. Διότι το γεωπάρκο δεν έχει να προσφέρει κάτι αξιόλογο. Εντάξει δεν περιμέναμε το Giant’s Causeway της Ιρλανδίας ούτε τις στήλες στο Gorcelid της Καππαδοκίας αλλά ‘νταξ…αν δεν είσαι γεωλόγος μια φορά να δεις τους εν λόγω σχηματισμούς, τέλος.

        Βασικά στενοχωριέσαι όταν καταλαβαίνεις ότι σαφές αναπτυξιακό πλάνο δεν υπάρχει στη χώρα, που να αφορά στην ορθή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Ό,τι του φανεί του καθενός για ό,τι “κάπως ξεχωριστό” έχει στον τόπο του – το αν αυτό το κάτι μπορεί να το υποστηρίξει το γύρω φυσικό/ανθρωπογενές περιβάλλον δεν ενδιαφέρει. Διότι αν γινόταν μελέτη βιωσιμότητας άπατο το έργο – θα χάνανε και την ευρωπαική επιχορήγηση βλέπεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.