O B. Kωνσταντόπουλος απαντά στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεταξά, Ι. Μπλαχάβα: “Δεν υπάρχει διαφωνία στα γεγονότα όπως τα ανέφερα και ότι από υπερβολική ευαισθησία και υπευθυνότητα απάντησες σε μια ανάρτηση που αφορούσε τον δήμαρχο μόνο και κανέναν άλλο”

5 Νοεμβρίου 2020
10:39

Φίλε μου Γιάννη

Η αναφορά του προσώπου σου (όχι του ονόματός σου) ως προέδρου, έγινε για να καταδειχτεί ότι οι όποιες ενέργειες του δημάρχου έγιναν μετά από δική σου όχληση και όχι αυτοβούλως, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε.

Πέραν τούτου καμία αναφορά δεν έγινε στο πρόσωπό σου.

Με την ανάρτησή μου ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

-Ότι ο δήμαρχος δεν φρόντισε να φέρει έσοδα στον δήμο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Αυτό το έκανα εγώ, η παράταξή μας και το δημοτικό συμβούλιο εκείνης της περιόδου, με την υπογραφή από εμένα το 2014 της σύμβασης με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του αιολικού πάρκου.

Και μάλιστα δεν μείναμε στα ενοίκια μόνο αλλά προβλέψαμε και ανταποδοτικά έργα ύψους 135.000 €, των οποίων τώρα όλοι διεκδικούν την πατρότητα.

Επιπλέον θα υπάρχουν έσοδα προς το χωριό ίσα με το 1,25% και προς τον δήμο ίσο με το 1,5 %, των εσόδων της εταιρείας από την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Και όλα αυτά χωρίς κανένας κάτοικος του χωριού να με ενοχλήσει. Έκανα το καθήκον μου, δεν ζήτησα ποτέ επιβράβευση.

Και αν δεν υπήρχε η δική σου παρέμβαση, ούτε καν θα τα ανέφερα.

-Να αναδείξω επίσης ότι ο δήμαρχος πολύ εύκολα και ανερυθρίαστα οικειοποιείται έργα και προσπάθειες άλλων.

-Να καταδείξω ότι αυτό που έκανε ο δήμαρχος ήταν το αυτονόητο και υποχρέωσή του, ιδιαίτερα από την στιγμή που δέχθηκε δική σου όχληση.

Δεν μπορεί ο δήμαρχος και ο κάθε αιρετός να απαίρεται και να ζητά την επιβράβευση, όταν πράττει το καθήκον του, ενεργεί και κάνει τα αυτονόητα.

Επιβράβευση θα ζητήσει όταν κάνει κάτι εξαιρετικό, που εκφεύγει των συνηθισμένων του καθηκόντων.

Πολύ μικρή σημασία έχει αν τα μισθώματα αφορούσαν το 2018 και 2019 και όχι προηγούμενα χρόνια.

Ήταν μισθώματα που οφείλονταν στον δήμο από ενέργειες που είχα κάνει εγώ και η παράταξή μας την δημοτική περίοδο 2011-2014.

Όσον αφορά τα ανταποδοτικά έργα ύψους 135.000€ απλά αναδεικνύω το θέμα και περιμένω απαντήσεις από τον δήμαρχο και όχι από τον πρόεδρο της Κοινότητας, γιατί το θέμα είναι αρμοδιότητας κυρίως του δημάρχου, γιατί αυτός ασκεί την εκτελεστική εξουσία και ενεργεί κατόπιν εντολών του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως πολύ καλά θυμάστε ότι επί θητείας Κοσματόπουλου έθεσα το θέμα των ανταποδοτικών για το αιολικό πάρκο, μετά από παρέμβασή σας, στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού.

Τότε το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε λίστα ανταποδοτικών έργων ύψους 135.000 €, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του χωριού.

Από σένα ενημερώθηκα ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε κανένα ανταποδοτικό έργο στο χωριό για το αιολικό (όχι με ευθύνη δική σου, γιατί όπως εξήγησα παραπάνω το θέμα δεν είναι αρμοδιότητας προέδρου Κοινότητας αλλά δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου) και είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω το θέμα.

Τώρα αν υπάρχουν εξελίξεις επ’ αυτού, δεν μπορώ να το γνωρίζω, γιατί δεν ενημερώθηκα από κανέναν και βεβαίως ούτε από τον δήμαρχο.

Εγώ απλά ρωτώ τον δήμαρχο όπως κάνω και στα δημοτικά συμβούλια.

Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει διαφωνία στα γεγονότα όπως τα ανέφερα και ότι από υπερβολική ευαισθησία και υπευθυνότητα απάντησες σε μια ανάρτηση που αφορούσε τον δήμαρχο μόνο και κανέναν άλλο.

Φιλικά

Β. Κωνσταντόπουλος

9 σχόλια

  • ΣΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΣΤΟ ΥΦΟΣ ΣΩΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-2014 ΚΑΙ ΤΩΝΝ ΔΗΜΑΡΧΟΩΝ 2014-2019 ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΥΝ 2019 ΣΗΜΕΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ . ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

  • Δυο φορες κατέβηκες χωρίς αντίπαλο στις εκλογές και έχασες, συνεχίζεις το ίδιο βιολί,δεν βλέπεις πως αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά?

  • Φίλε Βασίλη βλέπω πως ένας ένας εγκαταλείπει το καράβι.
    Καλό είναι να κάνεις σωστή αντιπολίτευση για την πρόοδο του Δήμου και όχι καταγγελτική.
    Μην ξεχνάς τον Δήμο δεν το διοικεί μόνο ο Δήμαρχος αλλά και η αντιπολίτευση.
    Οσο καλή είναι η αντιπολίτευση τόσο καλύτερα πάει μπροστά ο Δήμος.

    • Χαχαχα καινούργιο αυτό!και την ψώρα δεν την διοικεί η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ! Ρε τι ακούμε! Τι άλλο θα πείτε μπας και καλύψετε την ανικανότητα του Ελευθερίου που έχασε ΔΥΟ συμβούλους αντιδημάρχους σε έναν χρόνο!

  • Ρε ξέρει κανείς τι σημαίνει το απαίρεται που λέει ο Κωνσταντόπουλος ; Μου αρχίσατε την πολιτική εδώ μέσα , πρώτα να μάθουμε την ελληνική γλώσσα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι