Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί 534 ευρώ για εκείνους που είναι σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο

5 Νοεμβρίου 2020
12:17

Όσοι είναι σε αναστολή για το Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση για το Νοέμβριο 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ που ήταν η αρχική αποζημίωση και αυτό θα είναι πέραν του δώρου Χριστουγέννων.

Επεκτείνονται κατά 2 μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας μέχρι τον Δεκέμβριο.

Εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους περίπου 130.000 συμπολίτες μας.

«Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, γιατί δεν περιμένετε 10-15 ημέρες να δείτε αν τα μέτρα που πήρατε έχουν αποτέλεσμα» ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δώσει την απάντηση: «Η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων με υποχρεώνει να πάρω τα μέτρα τώρα. Αν δεν δουλέψουν, σε 15 ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας θα ήταν ανυπόφορη και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το επιτρέψω».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα» αλλά και πως «παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο σημείωσε με νόημα πως «Η αμφισβήτηση να είναι στις πολιτικές επιλογές, όχι στα επιστημονικά, όχι στα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι αποφάσεις είναι πολιτικές. Εμείς αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη».

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε όλα τα εφόδια να αμυνθούμε σε αυτή τη νέα πιο έντονη επίθεση της πανδημίας. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη. Χρειάζεται να τη δώσουμε. Μέσα στο 2021, ελπίζω ότι τα νέα στο επίπεδο των εμβολίων θα είναι ενθαρρυντικά. Τα στοιχεία που θα δείξει ο Σωτήρης (σ.σ. Τσιόδρας) είναι περίπου η ενημέρωση την οποία παίρνω 3 φορές την εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας περιγράφουν και εξηγούν γιατί ελήφθη η απόφαση για ολικό lockdown.

26 σχόλια

      • Τα μετρα τα τηρουμε καλυτερα και απο εσενα επειδη δεν θελουμε αυτόν που αλλα λεει το πρωι και αλλα το απογευμα χωρις να παρει κανενα μετρο το καλοκαιρι παρουσιαζοντας τον εαυτο του μωυση δεν σημαινει οτι ειμαστε αρνητες του κορονοιου.Χωνεψε το δεν θα βρισκει την ψηφο του

        • Είδαμε πόσο τα τηρείτε προχθές στα τσιπουράδικα της Φλώρινας, ανά οκτάδες στριμωχτά σε τραπέζια για 4 όλοι οι Κοζανίτες που πήγαν στη ζούλα από τον παλιό δρόμο…

          • Έχει πιάσει πανικός τα γραφεία βουλευτών και δεν ξέρετε τι γράφετε μερικοί όση προπαγάνδα και να κάνετε με αρλούμπες δεν υπάρχει σωτηρία στις επόμενες εκλογές για τον μητσοτακη

          • Μπες στο facebook να δεις τις φωτογραφίες του Σαββατοκύριακου τι γινόταν στη Φλώρινα και άσε τις αρλούμπες και τα δήθεν “γραφεία τύπου”! Τις βλακείες σας πληρώνουμε όλοι!

    • ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!! ΤΑ ΚΟΥΦΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!!

  • Έχω μια αγωνία, μια ερώτηση, κάθε μέρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ίντερνετ στην Κοζάνη, όλα τα παιδιά των ΑΕΙ που φέτος κάνουν τα μαθήματα από το σπίτι. Σέρνετε στην καλητερη περίπτωση, η για αρκετή ώρα δεν μπορούν να μπουν. Σε ερώτηση – παράπονα στον παροχο μας λένε ότι είναι έως 20 η ταχύτητα, και όταν είναι σε εργάσιμες ώρες πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Κύριε προθηπουργε τα έξοδα είναι πολλά για ίντερνετ τα ωφέλιμα πολύ λίγα και τώρα που θα μπαίνουν γυμνάσια λύκεια θα είναι κόλαση.

    • Το youtube και το netflix όμως πάνε σφαίρα ε; Υπόψιν πως δε χρειάζεσαι πάνω από 2 mbit για την τηλεκπαίδευση

      • Για την ακρίβεια με 2mbps, το ένα δέκατο της 20άρας γραμμής, που αποκλείεται η σύνδεση να πέσει κάτω από 13-14 όσα σφάλματα στα πακέτα και να υπάρξουν λόγω βεβαρυμένου δικτύου, άνετα κάνουν τηλεκπαίδεση 2 μαθητές. Ακόμα και η 8άρα γραμμη που υπάρχει σε πολύ λίγους απομακρυσμένους οικισμούς, είναι υπέρ αρκετή αρκεί να έχεις κλειστό το facebook και το tik tok.

        • Μας δουλεύετε κ. Τεχνικέ; Μέσα στην Κοζάνη, το “έως 24” με τα ζόρια βγάζει 8. Και στα χωριά γύρω απ’ την Κοζάνη μοναδικός πάροχος είναι ο Γερμανικός Cosmote, που πουλάει “μέχρι 4”.

          • Το 4 είναι υπερ αρκετό για τηλεκπαίδευση, χρειάζεται το πολύ 2mbps για 2 μαθητές στο ίδιο σπίτι, έχω κάνει άπειρες μετρήσεις στην προηγούμενη καραντίνα. Προσοχη όμως, facebook, youtube κλπ κλειστά.

      • Ωραία απάντηση,
        Δεν ξέρω τι κάνουν αυτά που λες, δεν είχα ποτέ, σε ερώτηση στον παροχο είδε ότι έχω 2 ταχύτητα και σαν απάντηση μου είπε ότι είναι από 1 έως 20, έτσι απλά.
        Τώρα με το λοκνταουν όμως δεν θα έχω ούτε 2
        Ο λογαριασμός όμως έρχεται σαν να έχω το Μαξ
        Τέλος πάντων θεωρώ απάτη, όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά μας δεν μπορούν να κάνουν δουλειά

  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 400 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ!!! ΠΙΟ ΑΤΙΜΗ ΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

  • Να μην ξεχάσουμε ότι όλοι ετούτοι δεν εμφανίστηκαν από παρθενογέννεση ,έχουν ξανακυβερνήσει πολλάκις και είναι υπεύθυνοι για τη διάλυση του συστήματος υγείας, ο εφησυχασμός στα όρια του …ύπνου από το Μάη είναι παροιμιώδης ,ότι απέμεινε από τα συντρίμια της οικονομίας τα δίνει τη χαριστική βολή ,αλήθεια πιστεύετε ότι μόλις ανοίξει η αγορά το Δεκέμβρη θα ξεχυθεί ο κόσμος έξω από το πνεύμα των χριστουγέννων ρε άσχετοι; Αν δουλεύατε έστω και μία μέρα στη ζωή σας θα είχατε συνειδητοποιήσει ότι οικονομια=ψυχολογία

    • Βρες εσύ ιατρούς με ειδικότητα εντατικολόγου να επανδρώσεις τις ΜΕΘ που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και πες μου μετά…

      • ποιες μεθ και μπαρμπουτσαλα που τα διαλυσαν ολα με καραμανλη και σαμαρα (υπουργος ηταν ο κολλητος σου) και τωρα τρεχουν να τα μαζεψουν, εισαι το γνωστο παπαγαλακι που αβανταρεις τους ανυπαρκτους εδω στο κοζαν,σε μαθαμε πια! δεξιος που τους σιχαθηκα ειμαι ,οχι αριστεροφασιστας,τους ξερω καλυτερα απο σενα τι μπουμπουκια ειναι ,αυτα που λες αλλου…

        • Δεν το λέω εγώ, ρώτα στο Μαμάτσειο να ξεστραβωθείς από τις παρωπίδες! Μου γίνατε όλοι οι ψεκασμενοι ειδικοί κορωνοϊολόγοι!

          • ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΕ ΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΨΕΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ!

  • εμεις οι ψεκασμενοι αναρωτιομαστε το κλεισιμο της οικονομιας σε τι ωφελει την οικονομια και αν εχεις εστω την στοιχειωδη ευαισθησια να αναρωτηθεις με αυτο που κανεις ποσες μικρομεσαιες επιχειρησεις καταστρεφεις

    • Θα έπρεπε να αναρωτιέσαι πόσες ιατρικές ειδικότητες απαιτούνται για τη λειτουργία μιας και μόνο μονάδας ΜΕΘ

    • Προφανώς,η κλειστή οικονομία δεν ωφελεί την οικονομία!!Σκέψου,όμως,να έχουμε 100-200 θανάτους την ημέρα από τον ιό,τότε η “ανοιχτή” οικονομία θα δουλευει;Θα παραγει;Πιστεύω πως όχι.Απλά η κυβέρνηση πρεπει να στηρίξει τους ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους,είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι,είτε ελεύθεροι επαγγελματίες.Πρέπει να επιβιώσουν.Κατά τα άλλα,ας αφήσουμε τα ψεκασμενα και ας τηρήσουμε τα μέτρα όλοι μαζί,να σώσουμε τις ζωές μας και την χώρα!Έλεος πια.Μαζευτείτε!

  • Ασε μας ρε καραγιαννη που παλι πεταχτηκες,πως γινεται να εισαι σχετικος σε ολα;Κατσε ρε σπιτι σου και ασε να αποφασισουν οι ειδικοι,εγινες και λοιμωξιολογος τωρα,απο κατι τετοιους εμπαθεις σαν εσενα φτασαμε εδω,αρνητης των παντων εισαι.Μπραβο στον μητσοτακη που ακουει τους ειδικους και που δινει τετοια μετρα στηριξης στον κοσμο.Μακαρι ολα να πανε καλα και να τελειωνουμε με τα κρουσματα.

  • 800 κανεις δε θα παρει, ειναι μεγαλο παραμυθι. Αναλογικο ειναι για το μηνα, δηλαδη γυρω στα 600 στην καλυτερη οσοι κλεισουν στις 7 (ή 9 που είναι Δευτέρα) του μηνός.

    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΩΝΕΨΗ!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.