Οι περιπτώσεις που επιτρέπονται τα ταξίδια σε διαφορετικούς νομούς – Τι ισχύει με τα τεστ για όσους έρχονται από το εξωτερικό

6 Νοεμβρίου 2020
08:08

Τέσσερις είναι οι περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας και αυτές είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown. Ωστόσο αν κάποιος βρίσκεται π.χ. στην Αθήνα, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κόρινθο μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στην Κόρινθο, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

2 σχόλια

  • Αυτοί που τον χειμώνα ζούνε σε διαφορετική πόλη και δεν έχουν μεταβεί ακόμα στην χειμερινή τους κατοικία μπορούν να ταξιδέψουν και με τί έγγραφα;; ΠΧ κάποιοι από το Βοΐο τον χειμώνα ζούνε Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.