Τέλος η πώληση ρούχων, παπουτσιών και ηλεκτρικών ειδών, παιχνιδιών και βιβλίων από τα σούπερ μάρκετ

10 Νοεμβρίου 2020
10:47

Από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σταματάει η πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα και όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα τέθηκε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Τέλος, είπε ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

7 σχόλια

  • Περιμέναμε το νιάημερο να πάρουμε κάλτσις κι βρακιά γιατί τρύπσαν κι λιώσαν και μας τον κόψαν. Τώρα μας απαγορεύνουν κάλταις κι βρακιά από το λιντ, ξεβράκουτους μας αφήκατι με τρυπιες κάλτσες!

  • Έχουν δίκιο και τα καταστήματα τα άλλα. Τα σούπερ έχουν αυξήσει τους τζίρους τους υπερβολικά στην καραντίνα. Άσε που αποτελούν χώρους συγχρωτισμού. Κανονικά θα έπρεπε να κλείσουν αυτά και να ανοίξουν οι λαϊκές αγορές και τα μικρά μπακάλικα με μέτρα.

  • Συγγνώμη τι ανοησία είναι αυτό!!! Αυτά τα είδη εδώ και δεκαετίες ανήκουν στα είδη που διαθέτουν τα μεγάλα παντοπωλεία!!! Κατά την περίοδο του πρώτου γενικού κλεισίματος γιατί δεν απέσυραν τα εν λόγω προϊόντα;;; Τώρα ανακαλύψανε ότι είναι “αθέμιτος συναγωνισμός/ανταγωνισμός”; Αυτό μου θυμίζει το “να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα.” Δηλαδή να κάποιος χρειαστεί κατά την διάρκεια της καραντίνας κάποιο από τα παραπάνω είδη, τι θα κάνει;;; Μπορεί αυτό το γενικό κλείσιμο να διαρκέσει και πέρα από τις 30 Νοεμβρίου. Τελικά: “2 πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η βλακεία των Νεοελλήνων. Μόνο που για το σύμπαν διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.” [παράφραση ρητού του Α.Αϊνστάιν]

  • Καλά κάνανε δεν γίνεται τα σούπερ Μάρκετ ανοιχτά κ να πουλάνε απ’ όλα και τα καταστήματα λιανικής κλειστά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.