Tην αγορά χώρου αναψυχής κολυμβητικών δεξαμενών από ιδιώτη αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σερβίων μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Ελευθερίου Χρ., χωρίς καμιά ηθική αναστολή και με απύθμενη υποκρισία και θράσος (Του Β. Κωνσταντόπουλου)

10 Νοεμβρίου 2020
11:51

Χωρίς καμιά ηθική αναστολή και με απύθμενη υποκρισία και θράσος ο δήμαρχος εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την αγορά του χώρους αναψυχής κολυμβητικών δεξαμενών από ιδιώτη, με το επιχείρημα, τάχα μου, για να μάθουν κολύμπι τα παιδιά.

Όταν ρωτήσαμε στην συνεδρίαση τον δήμαρχο ποιο θα είναι το κόστος εξαγοράς, μας απάντησε περίπου 200.000, αλλά βεβαίως η τελική τιμή θα προκύψει μετά την εκτίμηση του ακινήτου από ορκωτό εκτιμητή.

Φυσικά για το θέμα αντιδράσαμε και καταψηφίσαμε την πρόταση, η οποία σημειωτέον εγκρίθηκε μόνον από τρία άτομα της Οικονομικής Επιτροπής (σε σύνολο 7), όλα μέλη της παράταξης του δημάρχου.

Αν δεν ήταν εκπαιδευτικός, έστω και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα του συγχωρούσα μια τέτοια υπεραπλούστευση. Ότι δηλαδή τα παιδιά θα μάθουν κολύμπι στην διάρκεια του ενός μήνα του καλοκαιριού, κατά τον οποίο οι πισίνες θα είναι διαθέσιμες. Άλλωστε όπως λέει και στην εισήγησή του ο χώρος που θα αγοραστεί είναι χώρος αναψυχής και όχι οργανωμένος χώρος εκπαίδευσης.

Θα επισημάνουμε στον δήμαρχο, ότι καμιά σοβαρή μάθηση δεν μπορεί να κατακτηθεί σε χρονική διάρκεια ενός μήνα.

Αν πράγματι ενδιαφέρεται να μάθουν κολύμπι τα παιδιά της περιοχής, πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν σε όλους τους δήμους όλης της χώρας, ακόμα και σε δήμους με πολύ πιο ζεστά κλίματα από τα δικά μας. Αυτό που και η παράταξή μας πρότεινε προεκλογικά.

Να δαπανήσει δηλαδή από τον Τοπικό Πόρο κάποιο ποσό για την εκπόνηση της μελέτης ενός Κλειστού Κολυμβητηρίου μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου (δηλαδή οι δαπάνες για ενέργεια θα είναι μηδέν), ακολούθως να το εντάξει στο ΕΣΠΑ και να το κατασκευάσει χωρίς να ξοδέψει χρήματα από τα ταμεία του δήμου.

Έτσι θα κατασκευάσει μια υποδομή η οποία θα χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και μεγάλους, όχι μόνο να μάθουν κολύμπι, αλλά να ασκούνται κιόλας. Παράλληλα μπορούν να ιδρυθούν κολυμβητικοί σύλλογοι που θα αναπτύξουν παρεμφερείς δραστηριότητες, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

Όλα τα άλλα που επικαλείται ο δήμαρχος, είναι στάχτη στα μάτια για να καλύψει τις παράλογες και ρουσφετολογικές ενέργειές του, που πηγάζουν από την ανασφάλειά του και την αγωνία του για το αυτοδιοικητικό του μέλλον.

Και βέβαια ανακύπτει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα για την ενέργειά του αυτή.

3 σχόλια

  • Είναι βέβαιο πως αυτό δεν το εισηγήθηκε ο νέος επιστημονικός συνεργάτης του Δήμαρχου. ποιος όμως το εισηγήθηκε, Δήμαρχε;

  • Θέλει και ρώτημα; Ο ιδιοκτήτης του χώρου αναψυχής το εισηγήθηκε που ήταν ο ίδιος υποψήφιος με τον Ελευθερίου στο κεντρικό και η κόρη του στο τοπικό. Ψάχνει χρόνια κορόιδα να ξεφορτωθεί την επιχείρηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.