Με αφορμή την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση των παιδιών μας και την υποχρεωτική τηλεργασία κάποιων εργαζομένων και κατοίκων της Ν. Χαραυγής, συντάξαμε το παρακάτω έγγραφο:

Διανύουμε μια χρονιά, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, λόγω της έλευσης του Covid-19. Οι ψηφιακές μας ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η τεχνολογία έχει πλέον προχωρήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δυστυχώς όμως:
ενώ όλη η Ελλάδα μιλάει για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση,
ενώ προωθείται και υλοποιείται η υποχρεωτική τηλεργασία,
ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη λειτουργούν ψηφιακά,
ενώ υλοποιούνται προγράμματα για δημιουργία «έξυπνων σπιτιών»,
ενώ ψυχαγωγικές υπηρεσίες λειτουργούν πλέον μέσω διαδικτύου,

στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης οι παρεχόμενες δικτυακές εγκαταστάσεις, βρίσκονται λίαν επιεικώς 20 χρόνια πίσω, και η μέση ταχύτητα του Internet δεν ξεπερνά τα … 2Mbps. Βέβαια, όλοι μας συνεχίζουμε και πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα από συμπολίτες μας άλλων περιοχών, με φυσικά εξωπραγματικά λιγότερες παροχές. Πως λοιπόν να «επιβιώσουμε» σε έναν ψηφιακό κόσμο και να παρέχουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, εφόδια, που στο συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, θεωρούνται αυτονόητα;

Τοπικοί άρχοντες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υπόσχονται έργα εντός 3ετίας ίσως και όχι. Να υπενθυμίσουμε ότι, εν έτη 2021…, πάρα πολλές απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από αστικά κέντρα, απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες (και καλώς κάνουν). Η Νέα Χαραυγή Κοζάνης, δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Το τονίζουμε όμως για να καταλάβουν όλοι, ότι δε ζητάμε κάτι ακατόρθωτο. Ζητάμε κάτι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Δεν είναι δικαιολογίες ότι δε μπορούν να γίνουν έργα λόγω Covid-19. Βασικά δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι υπάρχουν εμπόδια και δικαιολογίες. Και όμως κάπου κολλάει η ιστορία…, ίσως και παράνομα. Κύριοι…. Είναι πολλά τα 3 χρόνια που υπόσχεστε. Πόσο μάλλον όταν προηγούμενες υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν. Χρειάζονται ενέργειες και έργα… ΧΘΕΣ.