Θετική ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στα αιτήματα της Περιφερειακής Αρχής για επίλυση των προβλημάτων των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς

11 Νοεμβρίου 2020
12:44

Στην ικανοποίηση των αιτημάτων της Περιφερειακής Αρχής για τα αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα στο αίτημα για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του αεροδρομίου Κοζάνης «Φίλιππος» κατά τις απογευματινές ώρες απήντησε θετικά ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής με έναρξη εφαρμογής εντός της τρέχουσας εβδομάδας για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών ιδιωτικής εταιρείας εκπαίδευσης πιλότων. Ομοίως, θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού και στο αίτημα ολοκλήρωσης των ημιτελών υποδομών του αεροδρομίου Καστοριάς «Αριστοτέλης» για την περαιτέρω αναβάθμιση του.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, η αποτίμηση των υπολειπόμενων εργασιών για την αποπεράτωση του πύργου ελέγχου και την τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού ανέρχεται, μετά και την επιτόπια επιθεώρηση κλιμακίου της Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας) από την Αθήνα περίπου στο 1,5 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για τη θετική ανταπόκριση, στα αιτήματα που του έθεσε, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην ολοκλήρωση των υποδομών των αεροδρομίων και την ομαλή λειτουργία τους, τονίζοντας παράλληλα τη σταδιακή υλοποίηση συνολικότερου σχεδιασμού ολοκλήρωσης βασικών υποδομών στις μεταφορές που αναγκαιούν για τη Δυτική Μακεδονία τόσο οδικές όσο και σιδηροδρομικές.

Ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε και την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Δριτσάκο για τη διευθέτηση και προώθηση των αναγκαίων λύσεων και στα δυο αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας.

11 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.