Μαμάτσειο: “Φράκαρε” το εργαστήριο- Αναστολή παραλαβής δειγμάτων προς εξέταση PCR από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας από 11/11/2020 και έως 13/11/2020

11 Νοεμβρίου 2020
15:43

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, δε δέχεται πλέον δείγματα προς εξέταση PCR από τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, για το διάστημα από 11/11/2020 και έως 13/11/2020, καθώς και υπερφορτώθηκε, εξαιτίας του αυξημένου όγκου δειγμάτων. Ταυτόχρονα, η έλλειψη αντιδραστηρίων, οδήγησε στην καθυστέρηση εξέτασης προηγούμενων δειγμάτων, ενώ προέκυψε και ένα τεχνικό πρόβλημα στον εξοπλισμό του εργαστηρίου. Τα παραπάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα, το εργαστήριο να αποστείλει ανακοίνωση στους φορείς που εξυπηρετεί (όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας), κάνοντας έκκληση να διακόψουν την αποστολή δειγμάτων.

«Στο Μαμάτσειο έγινε ένα εργαστήριο από τον ΕΟΔΥ για να εξυπηρετεί όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Όλα τα νοσοκομεία, έστελναν εκεί τα δείγματά τους. Ειδοποίησαν λοιπόν, ότι δε μπορούν να δέχονται άλλα τεστ, εξαιτίας του αυξημένου όγκου δειγμάτων προς εξέταση, εξαιτίας της εξέλιξης της πανδημίας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος στο GRTimes.gr.

 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να προετοιμαστούμε για μία πλασματική μείωση ή σταθερότητα των κρουσμάτων στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, που ουσιαστικά θα οφείλεται στη μη διεξαγωγή των τεστ. Σημειώνεται, όμως, ότι ο ΕΟΔΥ στον επίσημο ημερήσιο απολογισμό των κρουσμάτων στη χώρα μας, συμπεριλαμβάνει τους θετικούς που προέκυψαν ύστερα από rapid test.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπως αυτή εστάλη στα νοσοκομεία-συνεργάτες:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
——————————————————————————————-
Αγαπητοί Συνεργάτες Καλημέρα !

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως για το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από 11/11/2020 και έως 13/11/2020, θα ανασταλεί η παραλαβή δειγμάτων προς εξέταση PCR από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας , γι’ αυτό σας παρακαλώ να μη γίνεται αποστολή από τον Φορέα σας.

Αυτό συμβαίνει λόγω:

· ιδιαίτερα αυξημένου όγκου δειγμάτων προς εξέταση, σε αυτή τη φάση με τη γνωστή εξέλιξη της Πανδημίας

· Προηγούμενης καθυστέρησης εξέτασης των δειγμάτων εν ελλείψει αντιδραστηρίων

· Προσθήκη τεχνικού προβλήματος από χθες , σε εξοπλισμό του εργαστηρίου

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ την κατανόησή σας και την διακοπή αποστολής δειγμάτων από τον Φορέα σας για το προαναφερθέν διάστημα, διότι είναι ανέφικτη και η συντήρηση των δειγμάτων πάνω από 72 ώρες .

 

Πηγή grtimes.gr – Νεκταρία Ψαράκη

10 σχόλια

  • Δυστυχώς, ο αποκλειστικά διαγνωστικός χαρακτήρας του εργαστηρίου δεν του επιτρέπει ευελιξία κινήσεων σε ζητήματα εξοπλισμού και αντιδραστηρίων. Η ελλιπής οργάνωση του και η όχι άμεση πανεπιστημιακή ή ερευνητική παρουσία εταίρων, του στερεί γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Τα παραπάνω, δίχως να αναλογιστούμε και το εργασιακό φόρτο των απασχολούμενων αλλά και την ευθύνη τους στην διάγνωση.

  • Έχουν πάρει ιδιώτες εξοπλισμό ανάλογο αλλά να πάρει το νοσοκομείο ακόμη ένα είναι πολύ δύσκολο φαίνεται ή δεν πέρασε από το μυαλό των υπευθύνων…

  • Ένα εργαστήριο για μια περιφέρεια που χτυπήθηκε πρώτη πανελλαδικά στο πρώτο & στο δεύτερο κύμα, αλλά και δυσανάλογα για τον πληθυσμό της! Δυστυχώς έχουμε έναν ανύπαρκτο περιφερειάρχη…

  • Αντε ρε απο δω που σε ολα σας φταιει ο περιφερειαρχης,μαθατε τωρα να βγαζετε χολη,αλλου ρε τις προσωπικες πικριες σας,εδω δεν υπαρχει χωρος για αντιπολιτευση,μηπως θελετε ορισμενοι να κανει και διορισμους γιατρων και νοσηλευτων ο περιφερειαρχης;μας κουρασατε ρεεεε.

  • Δλδ εκεί στην περιφέρεια δεν σας πέρασε από το μυαλό να πάρετε ένα δεύτερο μηχάνημα για το Μποδοσάκειο? Φοβάστε μην σας πάρουμε την πρωτιά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.