Ο Δήμος Εορδαίας για την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

13 Νοεμβρίου 2020
13:51
Κανένα σχόλιο

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το σακχαρώδη διαβήτη, με απήχηση σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε περισσότερες από 160 χώρες.

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ η 14η Νοέμβρη επελέγη με κριτήριο το γεγονός ότι αποτελεί την ημέρα των γενεθλίων του Καναδού ιατρού Sir Frederick Grant Banting, ο οποίος μαζί με τον  Charles Best, ανακάλυψαν την ινσουλίνη και τιμήθηκαν από κοινού με το Νόμπελ ιατρικής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια ωδή στο νοσηλευτικό προσωπικό, στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με σακχαρώδη διαβήτη. Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι ο διαβήτης είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ ακόμη και στην περίπτωση που η νόσος εκδηλωθεί, το άτομο μπορεί να την αντιμετωπίσει με σωστές πρακτικές, διατηρώντας μια καλή ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Εορδαίας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», με έδρα την Πτολεμαΐδα, είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Όμως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, οδήγησαν στην ματαίωση τους. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να έχουν αρθεί όλοι οι σημερινοί περιορισμοί και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών μας, σχετικές με την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

«Ο Διαβήτης μας αφορά όλους.

Η σωστή ενημέρωση προστατεύει.»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.