Δήμος Γρεβενών: Στο μπλε χρώμα του Διαβήτη το Ρολόι των Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2020
20:16
Κανένα σχόλιο

 

Στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ), φωταγωγώντας με μπλε χρώμα το ιστορικό Ρολόι της Πλατείας Ελευθερίας το οποίο ως διατηρητέο μνημείο μετρά αισίως 244 χρόνια ζωής και αποτελεί το καμάρι και σήμα κατατεθέν της πόλης μας.

Σύμφωνα με την ΕΛΟΔΙ, η αποψινή συμβολική κίνηση με τίτλο «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» που αφορά τη φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων και μνημείων στο μπλε χρώμα της νόσου, υλοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με περισσότερους από 15 Δήμους της χώρας, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Δήμος Γρεβενών.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για μια πάθηση με την οποία ζουν σήμερα περίπου ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας σε όλη την χώρα, κάνοντας την πιο ορατή μέσω του μπλε φωτός που εκπέμπεται.

Επιπλέον, το σημερινό βράδυ της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη αποκτά και μια άλλη μεγάλη δυναμική καθώς αφιερώνεται σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που αυτές τις ώρες και ημέρες δίνει τον δικό του ακούραστο και σπουδαίο αγώνα προκειμένου να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τη σαρωτική επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η 14η Νοεμβρίου 2020 είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς γενικότερα και τους συνανθρώπους μας με διαβήτη ειδικότερα. Με το μήνυμα αυτό τονίζεται ο σημαντικός ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη και η ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση του νοσηλευτικού προσωπικού στον σακχαρώδη διαβήτη σε διεθνές επίπεδο», τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΛΟΔΙ στο μήνυμά της και καταλήγει: «Το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου φωτίζουμε χάρη στην έμπρακτη στήριξη των συνεργαζόμενων Δήμων μας, πλατείες, μνημεία, γέφυρες και δημόσια κτίρια. Παρά την σκιά της πανδημίας του κορονοϊού, το φως του διαβήτη σκορπίζει τη λάμψη του σε όλη τη χώρα, από τον βορρά μέχρι τον νότο, από την ανατολή μέχρι και τη δύση».

Σημειώνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με την ασθένεια του Διαβήτη, μπορείτε να επισκεφθείτε διαδικτυακά την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΔΙ που είναι το https://www.elodi.org/ ενώ o Δήμος Γρεβενών επισημαίνει από την πλευρά του ότι ήταν, είναι και θα είναι παρών σε κάθε συλλογική και κοινωνική προσπάθεια που αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.