Τιμάμε τον Νοέμβρη στον δρόμο του αγώνα – Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε δουλειά, υγεία, μόρφωση, ζωή

16 Νοεμβρίου 2020
10:48
Κανένα σχόλιο

 

47 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του ελληνικού λάου ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι ο λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλει εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλός.

Αυτό το μήνυμα ενοχλεί σήμερα και πάντα όλες τις κυβερνήσεις. Γι αυτό υπονομεύουν το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου. Άλλοτε με την προσπάθεια να μετατρέψουν τις εκδηλώσεις σε μνημόσυνο άλλοτε με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων που προσκυνάνε τους ευρωνατοικους ιμπεριαλιστές , όλοι μαζί θέλουν να επιβάλλουν την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με πρόφαση την πανδημία. Τους λέμε όμως ότι δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν με όλα τα μέτρα και μέσα προστασίας, απειλή για την δημόσια υγεία, αλλά η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, η τραγική κατάσταση στα σχολεία και τα ΜΜΜ και η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκεί που δηλαδή την ευθύνη την έχουν το κράτος και οι εργοδότες.

Κυβέρνηση και καπιταλιστές όπως και πριν από 47 χρόνια ξορκίζουν ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία απαίτησαν Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την χώρα μας . Ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ. Τότε οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι σύμμαχοι της δικτατορίας επεδίωκαν να βάλουν τους αγώνες του λαού στον γύψο για να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους στην Αν. Μεσόγειο, μέρος της οποία ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου.

Σήμερα ΗΠΑ και ΕΕ προωθούν τους δικούς τους ενεργειακούς και άλλους σχεδιασμούς κόντρα σε Ρωσία και Κίνα με την Ελληνική πλουτοκρατία να αναλαμβάνει να κρατήσει πάση θυσία την Τουρκία στο Νατοϊκό στρατόπεδο, θυσιάζοντας ακόμη και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η βαθύτερη Νατοϊκή εμπλοκή της χώρας μας, οι στρατιωτικές συνεργασίες με Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ φέρνουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου πιο κοντά.

Το αίτημα για ψωμί- παιδεία – ελευθερία είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας τους λαού.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο επαγρυπνώντας απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και αποκαλύπτουμε το ρόλο τους για να στηριχθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δίνουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Κανένας νόμος, κανένα διάταγμα δε θα σταματήσει την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δε θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο γύψο.

Η συλλογική πάλη του λαού είναι αυτή που σπάει την υποταγή, τη μοιρολατρία, το φόβο, που γεννά οργανωμένους μαζικούς αγώνες και αποσπά κατακτήσεις. Στην επίκληση της ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση απαντάμε με τη συλλογική ευθύνη των διεκδικήσεών μας. Παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στέλνουμε το μήνυμα της οργανωμένης απειθαρχίας!

Η κυβέρνηση επέλεξε να μας αφήσει απροστάτευτους. Η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού είναι κόστος και δεν χωρά στις επιλογές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οχτώ μήνες τώρα δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα, τα σχολεία με μια μάσκα, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης. Και την ίδια ώρα έδωσαν σινιάλο στην εργοδοσία να ξεσαλώσει στις πλάτες μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε μέσα στην περίοδο της πανδημίας τη χρυσή ευκαιρία και επιβάλλει αντιδραστικούς νόμους και αντεργατικά τερατουργήματα. Με δεκάδες ΠΝΠ, από τον Μάρτη επέβαλλε την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και μισά δικαιώματα, μείωση μισθών και αναστολές συμβάσεων, χιλιάδες απολύσεις, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες να φέρουν τις «ανατροπές του αιώνα».

Σε αυτές τις συνθήκες, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι εκβιάζουν με την υποκριτική επίκληση της «ατομικής ευθύνης» αξιοποιώντας την υπεύθυνη στάση του λαού, όχι μόνο για να κρύψουν τις τεράστιες δικές τους ευθύνες αλλά για να μας κλείσουν στα σπίτια μας, να μας φιμώσουν, να μην διεκδικούμε. Δε φτάνει που παίζουν τις ζωές μας στα ζάρια. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ήρθε και ο “εκσυγχρονισμός” της κυβέρνησης και του ΣΕΒ να μας περάσει νέες αλυσίδες.

Εν μέσω lockdown θέλουν να φέρουν νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα..

Xτυπάνε το ωράριο και δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο φένροντας 10ωρη εργασία.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην προσπάθεια απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας και των αγώνων. Με τον αγώνα μας, στην πράξη θα ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια να βάλουν τα συνδικάτα στο γύψο για να μπορούν χωρίς εμπόδιο κυβέρνηση και εργοδοσία να υλοποιούν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.

Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – Σ.Ε.Ε.ΕΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.