Γ. Βαβλιάρας: “Αρνούμαι να δεχτώ ανέξοδες αναλύσεις, χωρίς ενημέρωση και επιβεβαίωση, που αντί να πληροφορούν, αποπροσανατολίζουν”

16 Νοεμβρίου 2020
16:01

Με αφορμή κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις. Είναι σημαντικό ο πολιτικός διάλογος να διεξάγεται στο πλαίσιο πραγματικών γεγονότων και όχι θεωρητικών σκέψεων. Πολύ περισσότερο δε, όταν υπάρχουν αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, οι εκάστοτε κρίσεις οφείλουν να στηρίζονται σε εμπεριστατωμένα στοιχεία.
Αρνούμαι να δεχτώ ανέξοδες αναλύσεις, χωρίς ενημέρωση και επιβεβαίωση, που αντί να πληροφορούν, αποπροσανατολίζουν όλους εκείνους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης.
Γίνεται αντιληπτή η αγωνία αρκετών συμπολιτών μας, αλλά υπάρχει κάπου εκεί και ένα όριο καθώς κάποιοι βασιζόμενοι σε προσωπικές σκέψεις και αναλύσεις, χωρίς καμία σχετική ενημέρωση, προχωρούν σε αναφορές που σίγουρα αδικούν μία συνολική προσπάθεια που όπως αποδεικνύεται είναι διαρκής, σταθερή και έχει αποτελέσματα.
?Έχω λοιπόν την ανάγκη να διευκρινίσω ότι:
✅Η εφαρμογή για τη δήλωση αναστολής προσωπικού έχει ανοίξει από τις 6 Νοεμβρίου και θα αφορά και το δεύτερο 15νθημερο του Οκτωβρίου.
✅Η αποζημίωση ειδικού σκοπού με το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής θα καταβληθεί επίσης κανονικά για το εν λόγω διάστημα, με το ποσό που προβλέπεται.
✅Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα του κλεισίματος του λιανεμπορίου, ώστε μετά από σχετικές παρεμβάσεις να επιτευχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων ωσότου βέβαια αποφασισθεί το Πανελλαδικό κλείσιμο της αγοράς.
✅Αντίστοιχα, τέθηκε το ζήτημα απαγόρευσης πώλησης από τα σούπερ μάρκετ διαρκών αγαθών και ειδών που δεν χαρακτηρίζονται πρώτης ανάγκης το οποίο από αύριο 11/11/2020 θα ισχύει.)
Όλα τα παραπάνω είναι αυτά για τα οποία καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν ορισμένες αστοχίες κεντρικών επιλογών, οι οποίες σχετίζονταν και με την απόφαση η Π.Ε. Κοζάνης να περάσει στο επίπεδο Συναγερμού 4.
?Ταυτόχρονα και για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε:
✅Αυξήθηκε σε 40εκ. από 10εκ. ευρώ το ποσό της δράσης για χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας, που επλήγησαν από τον COVID-19, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020
✅Είναι ανοιχτή η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 4,5εκ. ευρώ (από 15χιλ. έως 280χιλ. ευρώ για κάθε επιχείρηση).
✅Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει νέα πρόσκληση 5,5εκ. ευρώ για την ίδρυση νέων και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης τουρισμού εμπορίου-υπηρεσιών.
❗️Είναι προφανές λοιπόν, ότι το «παρών» σε τόσο σημαντικά ζητήματα δε δίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με καθημερινή συντονισμένη προσπάθεια, με συνεργασίες, συμμετοχή, δράσεις και αποτελεσματικές ενέργειες. Προσπάθεια στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτήν την περίοδο ειδικά οι άνθρωποι της αγοράς – από εκεί προερχόμαστε και εκεί ανήκουμε – επομένως οι όποιες αναφορές καλό θα είναι να εδράζονται στην άσκηση εποικοδομητικής κριτικής και όχι σε ανυπόστατες αναφορές.Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν σύγχυση.
Να σημειωθεί επίσης, ότι μόλις μέσα σε ένα χρόνο έχουμε υλοποιήσει ένα σημαντικό τμήμα των δεσμεύσεων μας, που εστιάζει στην αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της Περιφέρειας μας. Ενεργοποιώντας παράλληλα μηχανισμούς και υπηρεσίες που παρέμεναν σε αδράνεια και αξιοποιώντας ικανά στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό παραγκωνισμένο πολλές φορές από πρακτικές που σίγουρα δεν ευνοούσαν και γενικότερα δεν αναδείκνυαν αυτά τα πλεονεκτήματα.
Τα παραπάνω ένιωσα την ανάγκη να τα γράψω ώστε να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα.
Δουλειά και συνεργασία φίλοι μου με προσοχή πάντα στα μέτρα προστασίας

38 σχόλια

  • Μπράβο βάλτε τα πράγματα στην θέση τους η περιφέρεια σε μια δύσκολη εποχή προσπαθεί το καλύτερο και παράγει έργο.Χρειάζεται καθημερινή ενημέρωση και αγώνα να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται εκεί υπάρχει μια έλλειψη στρατηγικής στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να μην συμπαρασύρονται απο ψέυτικες ειδήσεις.

    • Γιατί απολογεισαι εσυ και δεν βγαινει ο εξαφανισμένος? Εισαι και λαγός….ξέρεις απο καλο κρεας στο στιφάδο!!!!

        • Ήδη ξεκίνησε η καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, δόθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή 3, έρχεται η 4 μέχρι τέλος της εβδομάδας και η 5 το Δεκέμβριο. Ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις με 50% μη επιστρεπτέο. 40 εκ. στις μικρές και τις πολύ μικρες και 70% επιδότηση στο πρόγραμμα εξωστρέφεια συν 5,5 εκ. που έρχονται με νέο πρόγραμμα. Γιώργο μπράβο, συνέχισε έτσι. Ο Κασαπίδης επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο στη σωστή θέση!

          • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και τα καταστήματα, τα οποία απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, έχουν τη δυνατότητα αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ μηνιαίως.

            Για πες…

          • Κάνεις λάθος, όλες οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό δικαιούνται επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5 συν το πρόγραμμα των 40 εκ. της περιφέρειας και το νεο των 5.5 εκ. Ο κύριος Βαβλιάρας τα λέει πολύ σωστά.

  • Σωστός να μην ξεχνάμε γιατί η ΠΕ Κοζάνης είναι κλειστή εδώ και έναν μήνα και μου φαίνεται πως εκείνες οι πρώτες 20 μέρες όπως και εκείνες οι εξαγγελίες ξεχάστηκαν ή συμψηφιστηκαν

    • Ήδη ξεκίνησε η αξιολόγηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα των πληττόμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα δόαει 40 εκ. Ευρώ σε όσους ζημιώθηκαν.

      • Τι λες φίλε μου σύνελθε, μιλάμε για το 2ο κλείσιμο του Οκτώβρη, μιλάμε για τις ατομικές πληττόμενες χωρίς εργαζόμενους, παροχή υπηρεσιών και εστίαση, σε παρακαλώ μην παίζεις με τον πόνο μας.

        • Γι’αυτό πέρα από τα 40 εκ. της Περιφέρειας δόθηκε τον Οκτώβριο επιστρεπτέα προκαταβολή 3 σε όσες ατομικές και μικρές επιχειρήσεις είχαν πτώση τζίρου ενώ τέλος της εβδομάδας ανοίγουν οι αιτήσεις για την 4 και το Δεκέμβριο η 5, με 50% μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Ο κύριος Βαβλιάρας ετοιμάζει και νέο πρόγραμμα.

        • Τον οκτωβριο δόθηκε επιστρεπτέα προκαταβολή 3 στους πληττόμενους με πτώση τζίρου. Ως την Παρασκευή ανοίγει η εφαρμογή για την επιστρεπτέα 4 και το Δεκέμβριο επιστρεπτέα 5, και οι δύο με 50 % μη επιστρεπτέα.

  • Μπράβο Βαβλιαρα… Είσαι ψυχαρα… Άσε τους μικροψυχους να λένε… Εμείς ξέρουμε ότι τρέχεις κάθε μέρα με όλη σου τη δύναμη για τα προβλήματά της περιφέρειας

  • Μπράβο Γιώργο, άστους να λένε, οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι είσαι δίπλα στις επιχειρήσεις στηρίζοντας τις με 40 εκ. Ευρώ!

  • Κύριε Βαβλιάρα έδειξες την αξία σου και στον τουρισμό με την πληρότητα των καταλυμάτων και στη στήριξη των επιχειρήσεων με 40 εκ. στις πολύ μικρές πληττόμενες επιχειρήσεις συν το πρόγραμμα “Εξωστρέφεια” που βοήθησε με 70% επιδότηση. Τα ποσά που έχουν δεσμευθεί για τα προγράμματα αυτά μιλούν από μόνα τους. Ποτέ άλλοτε η Περιφέρεια δεν έδειξε τέτοιο κοινωνικό πρόσωπο και στήριξη στις επιχειρήσεις και ειδικά στην εστίαση και τον τουρισμό που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

    • Χωρίς να θέλω να θίξω τις γνώσεις που δεν έχεις, αλλά ποια πληρότητα στον τουρισμό; Γιατί αν ακούσουμε τα λόγια σου, τότε ο παντελίδης που βγαίνει παντού και μιλάει για καταστροφή στα ξενοδοχεία, τι είναι; Άσχετος; Και είναι σχετικός ο βαβλιάρας; Για κόψτε τις ασυναρτησίες και κοιτάξτε τα στοιχεία και τα γεγονότα. Εκτός και αν βέβαια ο κ. Παντελίδης είναι και αυτός αριστερός και μιλάει έτσι. Ή κάνω λάθος; Αντε γιατί μερικοί δεν παίζεστε σε αυτή την περιφέρεια.

  • Ως συνήθως άκρατος λαϊκισμός,οι πολίτες της Περιφέρειας μας οδηγούνται στην φτωχοποιηση, καταδικάζονται σε διαρκή και μόνιμη πλέον ανεργία αλλά και σε ξεριζωμό προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες περιοχές αφού εμείς είμαστε αρκουδοτοπος πλέον.
    Δεν δικαιούται να ομιλεί ο κύριος ούτε οι συν αυτώ!!!

  • Ήσουν από την αρχή δίπλα μας και έδωσες λύση σε όλα μας τα προβλήματα. Δεν έχεις ανάγκη να απολογείσαι, όλοι οι επαγγελματίες αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω. Συνέχισε έτσι μπράβο Γιώργο!

  • Από αυτά που λες βλέπω ότι δίνονται χρήματα..που βρέθηκαν έχεις το θάρρος να μας πεις; κι αν δεν θες να σου θυμίσω από το μαξιλάρι που άφησαν οι προηγούμενοι το οποίο κάποιοι του κυβέρνησης κορόιδευαν

    • Είναι χρήματα του ΕΣΠΑ για αναπτυξιακές δράσεις και στήριξη επιχειρήσεων. Γιώργο είσαι ο καλύτερος στην Περιφέρεια που αφουγκράζεται την αγωνία των επιχειρήσεων και το απέδειξες με τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα.

    • Γεωργία όσο και να ζορίζεσαι η Περιφέρεια απέδειξε ότι θέλει και μπορεί. Τα νούμερα είναι αδιάψευτοι μάρτυρες των άριστων ποσοστών απορροφητικότητας!

      • Δεν επιμένω φίλε μου, αν έτσι αισθάνεστε δεν θέλω να στο χαλάσω. Συνεχίστε να αυτοκαμάρωνεστε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

  • ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΧΑΡΕΙ. ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΠΑΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΡΩΣΟΥΝ…

    • Με εργολαβίες δεν κερδίζεται η Περιφέρεια, πρέπει να είσαι και αγαπητός στους πολίτες. Ο Γιώργος ο Βαβλιάρας ήρθε για να μείνει για πολλά πολλά χρόνια!

      • ας μεινει αυτος να φυγουν ολοι οι αλλοι. Και πριν αρχισεις, οχι δεν μιλαω για τους πολιτικους ουτε τους πολιτικοποιημενους. Για τους νεους- ενηλικες – οικογενειες- γερους μιλαω

  • Πάμε δυνατά με ανθρώπους που γνωρίζουν την τοπική οικονομία και υπηρέτησαν τα κοινά με επιτυχία από όλα τα μετερίζια! Γιώργο συνέχισε έτσι και μην ακούς τις σειρήνες!

  • Διάβασα όλα τα σχόλια μετά το άρθρο κι ακόμα συμπέρασμα δεν έβγαλα.

    Οι 9 στους 10 τελικά δε θα μείνουνε εκτός;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.