Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο των γραφείων της στην Κοζάνη, καθώς και την γενικευμένη αστυνομοκρατία στο κέντρο της πόλης.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού ενόψει της σημερινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η σημερινή επέτειος για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και των τραγικών αδιεξόδων που προκαλεί η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, λόγω των βαρών της νέα οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που κυβέρνηση και κεφάλαιο φορτώνουν εκ νέου στο λαό.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η απαγόρευση των αγωνιστικών εκδηλώσεων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ευρύτερη στόχευση και σχεδιασμός. Ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η δημόσια υγεία και ο συγχρωτισμός, αλλά ότι, αντίθετα, η πανδημία αξιοποιείται ως πρόσχημα για συνολικότερες αντιδραστικές «τομές» σε βάρος των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού.

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στον Διευθυντή Αστυνομία Κοζάνης, η συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών αποχώρησε.

Η κυβέρνηση αντί να απαγορεύει διαδηλώσεις, να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Κοζάνη, 17/11/2020