Κοκορομαχίες αλλά και Ιδεολογικοί Αναπροσανατολισμοί στη Βαριά Σκιά της Πανδημίας (Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ π. Νομάρχη Φλώρινας κ Περ. Συμβούλου)

20 Νοεμβρίου 2020
19:37

Προς τί η συζήτηση για την καθυστερημένη πρωθύστερη και ελλειπή βεβαίως, στελέχωση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ ,αν και προηγήθηκε η εμπειρία του Μαρτίου.

Γιατί ξενίζει το γεγονός όταν είναι γνωστή η ιδεολογική -νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της σημερινής Κυβέρνησης; Το ζούμε στην Δυτική Μακεδονία με την ταχεία απολιγνιτοποίηση.

Απλά η πανδημία δεν επέτρεψε την συνέχεια της κατεδάφισης του Ε.Σ.Υ και τη στροφή στα ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα και στο χώρο της υγείας ,κοινώς εμπορευματοποίηση . Η στάση μάλιστα των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ο εξαναγκασμός για την επίταξή τους μας δίνει ένα χρήσιμο και κρίσιμο μήνυμα τι μας περιμένει στο μέλλον αν επικρατήσει αυτό το μοντέλο.

Η πανδημία οδηγεί την Κυβέρνηση σε αναγκαστική στροφή και στην ενίσχυση της τελευταίας στιγμής του Ε.Σ.Υ, αφού «η ψυχή της» είναι αλλού . Έτσι γίνεται όταν κάτι σου επιβάλλεται από ανάγκη και θα ήθελες να το αποφύγεις.

Ας μείνουμε έστω και έτσι σ’ αυτό που συμβαίνει ,έστω με υστερόβουλη καθυστέρηση, ελπίζοντας –αν και αμφίβολο- στην αλλαγή ιδεολογικής προσέγγισης της Κυβέρνησης στο τομέα της Υγείας με την συνειδητή αναδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ. ,που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικό αγαθό για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Υ.Γ.:

– Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να παραβλέψουν ή να εξομοιώσουν τους πολιτικούς σχηματισμούς παραγράφοντας τις ιδεολογικές τους διαφορές.

-Με την ευκαιρία :γιατί η διαχείριση της πανδημίας γίνεται με τέτοιο συγκεντρωτικό τρόπο χωρίς την ενεργή εμπλοκή ιδιαίτερα της Αυτοδιοίκησης Β’ αλλά και Α΄ βαθμού;

-Λερναία ύδρα η πανδημία, μην αποποιούμαστε πρώτα την προσωπική μας ευθύνη για την προστασία μας και την προστασία των συνανθρώπων μας. Από την υπεύθυνη στάση του καθένα και της καθεμιάς μας εξαρτάται.

Ένα σχόλιο

  • Κλείνουν τραπεζικά καταστήματα σε Φλώρινα, Σιάτιστα και Δεσκάτη! Οι προειδοποιήσεις του “εξαφανισμένου” πήγαν στράφι…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.