kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν την εθελοντική τηλεφωνική παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ιατρικής από το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΟΜΥ

23 Νοεμβρίου 2020
12:38

Πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΟΜΥ, με σκοπό την εθελοντική τηλεφωνική παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ιατρικής, ανέλαβε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Η. Τοπαλίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους Ιατρικούς & Οδοντιατρικούς συλλόγους της Δ. Μακεδονίας τους ζητά να ανταποκριθούν στο σχετικό κάλεσμα.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη της Κοζάνης έχει μισθωθεί ήδη με δαπάνη της περιφέρειας ένας χώρος, πλησίον του Κέντρου Υγείας, με σκοπό να στεγαστούν σε αυτό το χώρο τα γραφεία της Κινητής Ομάδας Υγείας. Ο χώρος αυτός θα εξυπηρετεί τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Εκεί, λοιπόν, θα διενεργείται η δειγματοληψία των ύποπτων αλλά και η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για την αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας σε καθημερινή βάση πρωινές και απογευματινές ώρες.

Αντίστοιχοι χώροι πρόκειται να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας για την υποβοήθηση του δύσκολου έργου των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά μας. Σε συνεργασία με τον κ. Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, παθολόγο ιατρό του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθεί  εκπαιδευτικό σεμινάριο για την πληρέστερη ενημέρωση των εθελοντών, που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

kozan.gr

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.