Πτολεμαΐδα: Ματαιώθηκαν τα γλέντια στα ρακοκάζανα λόγω του κορωνοϊού

23 Νοεμβρίου 2020
22:25
Κανένα σχόλιο

 

Μόνο σε γιορτή δεν παραπέμπει η ατμόσφαιρα στα ρακοκάζανα της Πτολεμαΐδας για την απόσταξη του τσίπουρου -όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια-, αφού τα περιοριστικά μέτρα λόγω της Covid-19 επιτρέπουν την παρουσία μόνο τριών ατόμων, μαζί με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Ο Στέργιος Οικονομάκης, που διατηρεί το παλαιότερο καζάνι στην πόλη -χρονολογείται από το 1942- αναφέρει πως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη, «ο καθένας βράζει με επιφύλαξη και φόβο εξ αιτίας του κορωνοϊού και κοιτά να τελειώσει, να αποστάξει το τσίπουρό του και να φύγει», ενώ πέρυσι και όλα τα περασμένα χρόνια κατέφθαναν μεγάλες παρέες και ορχήστρες, τα τραπέζια ήταν στρωμένα με μεζέδες, και ολονύχτια ήταν τα γλέντια, τα τραγούδια και οι χοροί.

Η αποστακτική περίοδος για το 2020 ξεκίνησε στην περιοχή στις 2 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου, η προσέλευση των παραγωγών είναι ικανοποιητική όπως και η διαδικασία, «απλά, οι παραγωγοί βράζουν μικρότερες ποσότητες συγκριτικά με το παρελθόν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.