O Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, μετά από συνεχείς συνεδριάσεις 18, 19, 20/11/2020, ζητά, γι ακόμη μία φορά, την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας

24 Νοεμβρίου 2020
13:28

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, μετά από συνεχείς συνεδριάσεις 18, 19, 20/11/2020 και έχοντας υπόψη την σοβαρότητα του 2ου κύματος της Πανδημίας της COVID-19, ζητά, γι ακόμη μία φορά, την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα:

  • Την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν .Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” καθώς και την άμεση έναρξη της λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”. Ως “εύρυθμη λειτουργία” νοείται η άμεση εξασφάλιση των ανθρώπινων και υλικών/τεχνολογικών πόρων που είναι απαραίτητοι για τον σκοπό αυτό

  • Την ενίσχυση με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και των κατάλληλων υλικών/τεχνολογικών πόρων της Π.Φ.Υ. (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία), αναγνωρίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο της Π.Φ.Υ. σε κάθε σύγχρονο Σύστημα Υγείας καθώς και του κομβικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της Πανδημίας της COVID-19.

  • Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ειδικότητες πρώτης γραμμής στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ..

  • Την άμεση έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων στο Ε.Σ.Υ., που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του και μέχρι σήμερα καλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (επικουρικούς ιατρούς), με πρόσθετη μοριοδότηση των επικουρικών ιατρών που ήδη υπηρετούν.

  • Πρόβλεψη της Πολιτείας για εξεύρεση εφεδρειών σε καίριους τομείς όπως ΕΚΑΒ, ΤΕΠ, Παθολογικές Κλινικές, για κάλυψη αναγκών που μπορεί να προκύψουν από απρόβλεπτες και έκτακτες απουσίες προσωπικού (π.χ. για λόγους ασθενείας).

  • Ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

  • Μαζικά και περιοδικά τεστ στους χώρους εργασίας των υγειονομικών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την Δημόσια Υγεία (ασθενών και λειτουργών υγείας).

  • Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως απαιτείται, χωρίς εκπτώσεις στα επιστημονικά κριτήρια.

  • Εάν και εφόσον, οι δημόσιες δομές υγείας (Ε.Σ.Υ.) πλησιάζουν στο όριο να ξεπεραστούν οι επιχειρησιακές τους δυνατότητές, τότε, η επίταξη ιδιωτικών δομών ή/και ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την επείγουσα ενίσχυση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί αναγκαστικό μονόδρομο. Θα πρέπει να εναρμονίζεται με την Συνταγματική Αρχή της ίσης αποζημίωσης για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης υπήρξε αρωγός και στην πρώτη γραμμή, από την αρχή της πανδημίας, στηρίζοντας εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναζητώντας πάντοτε τις βέλτιστες λύσεις, έχοντας ως απώτερο σκοπό την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας, μένοντας σταθερά μακριά από αναχρονιστικές αταβιστικές νοοτροπίες παρακμής.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Ο Πρόεδρος

Η Γεν.Γραμματέας

Χαράλαμπος Τσεβεκίδης

Θεανώ Κουτσιμανή

7 σχόλια

  • Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ;Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ:ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΛΟΥΦΕ.

  • Γιατί αυτά πρέπει να τα λέμε τώρα και να μην τα είχαμε κάνει την άνοιξη, που ξέραμε ότι θα έλθει και 2ο κύμα;

  • Γιατί δε πάρθηκε απόφαση ώστε να συνδράμετε και εσείς στο Εθνικό Σϋστημα Υγείας , προσωρινά ?? Ωραίες αποφάσεις παίρνετε…

  • Το έρημο το ΕΣΥ είχε στόχο και όραμα όταν δημιουργήθηκε. Τα κτίρια με τα κέντρα υγείας υπάρχουν κατά τόπους. Εκσυγχρονισμό και στελέχωση με γιατρούς καλοπληρωμένους θέλει.
    Αν δεν ασκήσετε πίεση τώρα που καίγεται ο κόσμος δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και για ΜΕΘ στην Κοζάνη.
    Τώρα όμως κύριοι γιατροί και όλοι μαζί ενωμένοι!
    Για το καλό όλων μας

  • Ενώ υπάρχει πόλεμος καποιοι μιλανε για λεφτά και όχι οι δημοσιοι αλλά οι ίδιωτες γιατροί τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα όπως η αγορά κουστουμιου άλλος έχει να αγοράσει και άλλος οχι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.