Συνεχείς είναι οι κλήσεις που δέχεται το 100 στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, από πολίτες της ευρύτερης περιοχής να ζητούν διευκρινίσεις κυρίως σε ότι αφορά στις μετακινήσεις τους και δεν προβλέπονται σύμφωνα με τον νόμο την περίοδο της καραντίνας.

Η μεταφορά με ταξί ζευγαριού όπου προβλέπεται μόνο 2 άτομα στο αυτοκίνητο, η μετακίνηση μετά τις 9 σε ανήμπορους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη, κυρίως γονείς, είναι μερικές από τις περιπτώσεις που καταγράφηκαν ως ζητούμενα χωρίς όμως να μπορεί να δοθεί λύση από την αστυνομία, τα οποία και παραπέμφθηκαν στην πολιτική προστασία. Ζητούμενο είναι η εφαρμογή των μέτρων, με την αστυνομία να εφαρμόζει τις διατάξεις του νόμου και να εξυπηρετεί όσο είναι δυνατόν τους πολίτες, τονίζει ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, Ηλίας Τσιότσιας, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια και από την πλευρά τους να βλέπουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με  διάθεση να βοηθήσουν με τις δυνατότητες που τους δίνει η νομοθεσία.

Σε ότι αφορά στις μετακινήσεις είναι αυξημένες συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, σημείωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου αστυνόμος Β’, Δημήτρης Στιούκης, παρουσιάζοντας παράλληλα την εικόνα της χθεσινής μέρας 24 Νοεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκαν 3.058 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και 14 παραβάσεις περιορισμών κίνησης.

Τέλος ο Πασχάλης Αντωνόπουλος, στο επιχειρησιακό κέντρο, σημείωσε ότι καθημερινά υποδέχονται στο 100, πλην όλων των υπολοίπων υποθέσεων που καταγράφονται, πολλές κλήσεις για τον τρόπο μετακίνησης των πολιτών αυτήν την περίοδο.

ΕΡΤ Κοζάνηw