Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ενισχύθηκε το κοινωνικό κράτος με την ψήφιση του ν/σ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο ΄΄Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων΄΄»

27 Νοεμβρίου 2020
19:03

 

Η αναξιοπιστία της αξιωματικής -κυρίως- αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε περίτρανα σε μία ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Κι όμως, ο ανίκητος στην παροχολογία Σύριζα, δεν είχε το πολιτικό θάρρος να υπερψηφίσει επί της αρχής ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιελάμβανε πληθώρα θετικών ρυθμίσεων και παροχών για την κοινωνία, ιδίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως μέτρα για: την παιδική προστασία, την αναδοχή και την υιοθεσία, το διακανονισμό αποπληρωμής ασφαλιστικών οφειλών εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, τον διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον Δεκέμβριο για 500.000 δικαιούχους και την επέκτασή του για άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες, την ενίσχυση προνοιακών δομών, το ακατάσχετο παροχών σε οικονομικά αδύναμους υπερήλικες και σε ομογενείς πρόσφυγες, την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση επαγγελματιών επιστημονικών κλάδων, τον διπλασιασμό των συντάξεων για παιδιά που έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους, τη διεύρυνση του προγράμματος «στέγαση και εργασία» για τη στήριξη 600 αστέγων οικογενειών, την παράταση των προθεσμιών και την ενίσχυση του επιδόματος γέννησης και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή.

Κυρίως, όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν τη γενναιότητα να υπερψηφίσουν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (η οποία σωρευτικά φτάνει τις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες). Από τη μείωση αυτή θα ωφεληθούν σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι και πάνω από 250.000 επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα στραγγάλισε με υπέρμετρες επιβαρύνσεις τους επαγγελματίες, και καθημερινά πλειοδοτεί «αζημίως» σε παροχές, αρνείται να ψηφίσει ένα μέτρο που αποθαρρύνει την παραοικονομία, ενθαρρύνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και κυρίως ενισχύει το εισόδημα του εργαζόμενου και μειώνει το μη μισθολογικό κόστος για την επιχείρηση. Αποδεικνύεται, έτσι, για μία ακόμα φορά, το κόμμα της αντίφασης και της υποκρισίας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια την προσήλωσή της στην κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Γιάννη Βρούτση για την αποδοχή της με αριθμό 586-54/24-11-2020 τροπολογίας που καταθέσαμε πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ρυθμίστηκε δίκαιο αίτημα συνταξιούχων του ΟΤΕ, καθώς και τον αγωνιστικό Πρόεδρο στη Δυτική Μακεδονία του Πανελλήνιου Συλλόγου των συνταξιούχων τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ, Λευτέρη Μεταξιώτη, για την καλή συνεργασία.


34 σχόλια

  • Οπως πάντα υπεύθυνος πολιτικός ο Στάθης και υπεύθυνη κυβέρνηση η νέα Δημοκρατία μεγάλη ανάσα για τα νοικοκυριά τα συγχαρητήρια μου

  • Εντελώς ανεύθυνη στάση του συριζα σε ένα νομοσχέδιο που στηρίζει τους πολίτες στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

  • Μιλάνε για κοινωνική συνοχή οι εμπνευστές του (άκουσον άκουσον) ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟΥ μισθού, οι υποστηρικτές του δόγματος Γεωργιάδη “αν δεν μας είχαν επιβάλλει τα μνημόνια επρεπε να τα έχουμε επιβάλλει μόνοι μας”, οι οποίοι σήμερα φέρνουν ασφαλιστικό Πινοσέτ! Ελεος. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
    Να αγοράσει το χέρι αυτών που το καταψήφισαν.

  • Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που τον ψήφισαν και εξακολουθούν να τους πιστεύουν. Σημασία εχει πως δεν μας κυβερνούν πια και έχουμε κυβέρνηση την νέα Δημοκρατία και βουλευτη τον Στάθη κωνσταντινιδη

    • Η απόλυτη ατυχία για τη χώρα! Σε αυτές τις δύσκολες μέρες (και όχι μόνο υγειονομικως) να την κυβερνά το πιο ανικανο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης. Όλοι περνάνε κάτω από τον πήχη με πρώτο και καλύτερο τον Κούλη

  • Ευτυχώς έχουμε Κυβέρνηση Νεα Δημοκρατία και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αυτήν τη δύσκολη εποχή
    Οσο για τον Σταθη Κωνσταντίνιδη πάντα παρών στα δύσκολα

  • Τραγικός ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και όταν έρχεται μείωση εισφορών από την οποία θα ωφεληθούν εργαζόμενοι και εργοδότες την καταψηφίζει. Η αγορά τα βλέπει!!!

  • Ευτυχώς υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και έβαλε σε μια σειρά το κράτος.Οσο για τον Στάθη,η πρωτιά τυχαία δεν νομίζω να ήταν!

  • Μεγαλύτερη ξεφτίλα απο τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε νομοσχέδιο για βοήθεια ανέργων δεν υπάρχει.
    Μετά τους ενοχλεί ο αδωνις,ρεζίλι έχετε γίνει και δεν μαζεύεται από πουθενά!!

  • Ευτυχώς έχουμε τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στη Βουλή και μαθαίνουμε τι γίνεται!!!
    Οι υπόλοιποι που είναι;
    άφαντοι ή τα γραφεία τους είναι ανύπαρκτα;
    Καλά δεν μιλάω για τους μη εκλεγμένους…από τις 7/7 έχουμε να τους δούμε.
    Σίλβερ αλερτ!!

    • Για τα ΜΑΒΕ έχουν γίνει προτάσεις από τον κύριο Κολοβό και τον κύριο Παπαγεωργίου που είναι γνωστές και ασχολούνται χρόνια με την ιστορία. Πρότειναν έργα με ΜΕΛΛΟΝ , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
      Ο Ελευθερίου και η πρόεδρος θέλουν χυτά αμιάντου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ! ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΚΥΤΑΡΑ ΓΙΣΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙΑΝΕΝΕΡΓΑΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!

  • Ο κόσμος βγάζει πρώτο αυτόν που παραμένει σταθερός στο κόμμα. Δυστυχώς στις περσινές εκλογές εκλέχθηκε βουλευτής που ΔΕΝ είναι ΝΔ.

  • Απλά είναι τα πράγματα, οι αριστεροί φορούν την προβιά του κοινωνιστή αλλά τις κοινωνικές κατακτήσεις σε όλο τον κόσμο τις έχουν πετύχει οι φιλελεύθερες οικονομίες.

    • Μπερδεύεσαι όμως. Άλλο ο φιλελευθερισμός του Τζων Λοκ, άλλο ο νεοφιλελευθερισμός της Θάτσερ και άλλο ο νεομητσοτακισμός του Κούλη

    • Χαχαχα…πόσο φιλελεύθερο είναι ένα κράτος κομμένα και ραμμένο για να εξυπηρετεί αποκλειστικά την οικογένεια Μητσοτάκη;

  • Ευτυχώς υπάρχει και κάποιος που παρουσιάζει το κυβερνητικό έργο και τα φαιδρά της αντιπολίτευσης. Εύγε στην κυρία Μιχαηλίδου!

  • Ενας και μοναδικός στον νομό μας είναι ο Στάθης Κωνσταντινίδης εγώ δεν τον ψηφισα και το έχω μετανιώσει είναι πολύ διαβασμένος και γνωστής πολλών πραγμάτων τα συγχαρητήρια μου προχωρα έτσι και μην σταματάς ο κόσμος θα στο ξανανταποδοση!

    • Δεν είχες προλάβει να φέρεις τα δικαιώματα σου από την Θεσσαλονίκη για αυτό δεν τον ψήφισες. Καντο γρήγορα γιατί θα χρειαστούν ψήφοι, πες το και στους φίλους σου

  • κοιτα ρε ποιος μιλαει, ο αλεξιπτωτιστης ρε!!!!!

    Σταθη, αντε ρε παρατα μας!!!!
    τα νοσοκομεια ειναι χάλια, δουλειες δεν θα εχουμε, κ παλι με την αντιπολιτευση ασχολειστε!!!
    Ειστε ανικανοι ρε!!! ειστε οι πλεον αναξιοπιστοι!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.