Πτολεμαΐδα: Σε αναζήτηση ψηφιακών δράσεων οι πολιτιστικοί φορείς

28 Νοεμβρίου 2020
00:02
Κανένα σχόλιο

Στη νέα ψηφιακή πολιτιστική τους ταυτότητα καλούνται να  προχωρήσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί  στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή της Εορδαίας, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες προβληματίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους, στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας.

Η  επικείμενη έλευση του Δεκέμβρη με τις δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στην περιοχή κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η διαπίστωση ότι «θα  αργήσει αρκετά η πλήρης κανονικότητα σε ότι αφορά τον πολιτισμό», προκαλεί συζητήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, για την υλοποίηση σειράς ψηφιακών δράσεων που θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα κενά που παρατηρούνται, από τις «κλειστές  πόρτες» των πολιτιστικών συλλόγων και των χώρων πολιτισμού.

Εκπρόσωποι των ίδιων των πολιτιστικών συλλόγων ωστόσο, στην περιοχή της Εορδαίας, αναφέρουν ότι «υπολείπονται σημαντικά  στην ψηφιακή τεχνολογία και στις στοιχειώδες υποδομές, όπως και στην εκπαίδευση –όπου χρειάζεται- του αναγκαίου ανθρώπινου  δυναμικού, ώστε να προχωρήσουν στην ψηφιακή μετάβαση για την επιτυχή οργάνωση ψηφιακών πολιτιστικών δράσεων που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται η στήριξη  αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή του  Δήμου Εορδαίας, ενώ όπως τονίζεται  «ξεκίνησε και μία καταγραφή του πολιτιστικού δυναμικού και του συνολικού  αποθέματος που υπάρχει στην Πτολεμαΐδα  και στην ευρύτερη περιοχή».

Σε κάθε περίπτωση η πανδημία επιταχύνει την ψηφιακή μετάβαση, για την υλοποίηση εναλλακτικών τρόπων πολιτιστικής παραγωγής και πρόσβασης, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων, την ανάπτυξη ψηφιακού πολιτιστικού υλικού της περιοχής που θα είναι προσβάσιμο και από τα Α.μ.Ε.Α, αλλά και με τη διοργάνωση  διαδικτυακών μαθημάτων σε επιμέρους πολιτιστικές μορφές και δραστηριότητες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.