kozan.gr: Παραδοχή Γκανάτσιου, που προκαλεί προβληματισμούς κι ερωτηματικά ως προς την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ: “ΜΕΘ θα είναι. To γράψαμε έτσι – εννοώντας την απόφασή του – γιατί πρέπει να προφυλαγόμαστε αν θέσει κάποιος θέματα τυπικότητας ή κανονικότητας, γιατί δεν έχετε 4, 6 ή 8 γιατρούς εντατικολόγους για να δουλέψει κανονικά η ΜΕΘ, όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προφανώς δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα, γι’ αυτό και το περιγράφουμε με αυτό τον τρόπο – Μπορεί να μην ανοίξει κατευθείαν με τα 6 κρεβάτια αλλά όσα θα περνάει ο καιρός θα φτάσει όχι μόνο στα 6 αλλά και στα περισσότερα κρεβάτια” (Βίντεο)

1 Δεκεμβρίου 2020
20:12

 

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την αναφορά, που υπάρχει σε απόφασή του, με χθεσινή ημερομηνία 30/11, ότι η  διατομεακή ομάδα γιατρών που συγκροτήθηκε για να λειτουργήσει τη ΜΕΘ στο Μαμάτσειο (σύμφωνα με τον ίδιο), θα είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη διασωληνωμένων ασθενών, που νοσηλεύονται, άνευ προκαθορισμένης διάρκειας υποστήριξης, εν αναμονής, εύρεσης κλίνης σε οργανωμένη ΜΕΘ της χώρας“, ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Γκανάτσιος, μιλώντας στο ΤOP Channel είπε: “To γράψαμε έτσι – εννοώντας την απόφασή του – γιατί πρέπει να προφυλαγόμαστε αν θέσει κάποιος θέματα τυπικότητας ή κανονικότητας, γιατί δεν έχετε 4, 6 ή 8 γιατρούς εντατικολόγους για να δουλέψει κανονικά η ΜΕΘ, όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προφανώς δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα, γι’ αυτό και το περιγράφουμε με αυτό τον τρόπο. Μπορεί να μην ανοίξει κατευθείαν με τα 6 κρεβάτια αλλά όσα θα περνάει ο καιρός θα φτάσει όχι μόνο στα 6 αλλά και στα περισσότερα κρεβάτια”. Oυσιαστικά ο κ. Γκανάτσιος με τη δημόσια παραδοχή του ότι η ΜΕΘ για να λειτουργήσει κανονικά, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία,  χρειάζεται κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν,  προβληματίζει και εγείρει πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά η ΜΕΘ του Μαμάτσειου λειτουργήσει ως κανονική ΜΕΘ (όπως ό ίδιος ισχυρίζεται) ή σαν κάτι άλλο. Προφανώς, ο ίδιος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με τη δημόσια παραδοχή του, ότι θα λειτουργήσει ως κανονική ΜΕΘ, χωρίς να στέλνει περιστατικά σε άλλες οργανωμένες ΜΕΘ, όταν θα βρίσκονται διαθέσιμες κλίνες (όπως αναφέρεται σε απόφασή του), γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα κι αναμένουμε τα αποτελέσματα αυτού του τολμηρού κι ελπιδοφόρου εγχειρήματος.

 

6 σχόλια

  • Προφανώς είναι ΜΕΘ από την BLACK FRIDAY. Με εκπτώσεις δηλαδή.

    Μακάρι να μη συμβεί αλλά αν, λέω αν, χρειαστεί ΜΕΘ κάποιος συγγενής ή κολλητός σου, σε τέτοια ΜΕΘ θα μπει ή θα του βρεις μια κομπλέ;

    Και κάτι ακόμη. Γιατί αυτές οι 6 “ΜΕΘ” δεν ετοιμάστηκαν νωρίτερα. Από το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρασαν 7 μήνες. Πιστέψατε κι εσείς τον Κούλη που είπε ότι η Ελλάδα είναι covid free; Αν ναι τότε είστε ακατάλληλος για διοικητής νοσοκομείου.

  • Απο τους πλεον ασχετους διοικητες που περασαν ποτε! Στο πρωτο κυμα ηταν εντελως απων αλλα κι οταν εκανε δηλωσεις ηταν σαν μην συνειδητοποιουσε τι ακριβως γινεται, και τωρα λεει απιστευτα πραγματα! Κριμα για το Μαματσειο σε μια τοσο κρισιμη στιγμη.

  • Η υγεία δεν είναι παιχνίδι Lego!!
    Δεν γνωρίζεις… Δεν μπορείς…Εχεις δεσμεύσεις… Μη εκτίθεσαι άλλο.
    Η υστεροφημία μας ακολουθεί σ’αυτη τη ζωή και όχι ΜΌΝΟ!!
    Παραίτηση ΤΏΡΑ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.