kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Κάτι συμβαίνει…

4 Δεκεμβρίου 2020
10:02

To δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, στις 27/11, στο οποίο αναφερόταν ότι η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε την τελική εκδοχή του masterplan για  τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, την ίδια χρονική στιγμή, που το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας συνεδρίαζε, επί 9 ώρες, για να εκφράσει απόψεις – παρατηρήσεις επί του master Plan, όχι απλά έφερε σε δύσκολη θέση τον Γ. Κασαπίδη αλλά πολύ περισσότερο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, τον οδήγησε σε αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Ο Περιφερειάρχης φέρεται να επικοινώνησε με το Υπουργείο Ενέργειας ζητώντας να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση κι ενώ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γινόταν εν τέλει, αυτό, δε συνέβη πότε. Απόρροια της συγκεκριμένης απαξιωτικής αντιμετώπισης, από το Υπουργείο, ήταν η αλλαγή πλεύσης της Περιφερειακής Αρχής, που ενώ σχεδίαζε, στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, να “πάει” σε μια πιο ξεκάθαρη ψήφιση στήριξης του Master Plan, άλλαξε στρατηγική κι έβαλε τους 15 απαράβατους όρους, υπό τη μορφή έκδοσης ψηφίσματος από το Π.Σ., ζητώντας την επανέγκριση του ΣΔΑΜ (master plan), από το Υπουργικό Συμβούλιο, στέλνοντας, έμμεσο, πλην σαφές, μήνυμα, πως, τίποτε δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο, από τη στιγμή που από την άλλη πλευρά (του ΥΠΕΝ), δείχνουν, σε κάποιες στιγμές, να μην τον υπολογίζουν, εκθέτοντάς τον. Την ίδια στιγμή, στην Περιφερειακή Αρχή, για την προώθηση των 15 συγκεκριμένων απαράβατων όρων/προϋποθέσεων, αναμένεται να αποσταλούν επιστολές προς όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές της Δ. Μακεδονίας, προκειμένου, αυτοί οι όροι/προϋποθέσεις, να εισαχθούν προς συζήτηση στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο. Οι σχέσεις Χατζηδάκη – Κασαπίδη φαίνεται πως δεν έχουν βελτιωθεί από τότε που ο πρώτος είχε “αδειάσει” το δεύτερο, όταν ο σημερινός Περιφερειάρχης, ως πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε ομιλία του από τα έδρανα της Βουλής, είχε πει ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας (του ΣΥΡΙΖΑ) διέπρατταν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας αν θα ψήφιζαν τη “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Μένει να δούμε και τη συνέχεια, όμως σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον ξεκάθαρο, πως αν επαναληφθούν τέτοιου είδους μικρό ή “μεγαλό-αδειάσματα”, που θα δίνουν αφορμές για ενίσχυση απόψεων όπως, για παράδειγμα, ότι ο Κασαπίδης, στο συγκεκριμένο ζήτημα, “παίζει” το παιχνίδι της κυβέρνησης, το οποίο είναι προσχεδιασμένο και δεν υπάρχει  πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή, ενδεχομένως να δούμε μια εντελώς διαφορετική στάση της Περιφερειακής Αρχής, που θα είναι ξεκάθαρα απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οψόμεθα!

Η Χύτρα

 

 

19 σχόλια

  • Γιώργος Κασαπίδης
    Είναι ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ που, πιστός στις αρχές του, «σηκώνει το γάντι» επισήμως και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ στη Βουλή συμφωνία που θα αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και με οποιαδήποτε χρήση του όρου… THESSNEWS (13/01/2018)
    Ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που συγκρούστηκε με το κόμα του και τον αρχηγό του για την Συμφωνία των Πρεσπών.
    Ήταν ο μόνος που μίλησε (Ιούνιος 2018) στη βουλή για εσχάτη προδοσία. Αν και του ζητήθηκε να ανακαλέσει τρεις φορές αρνήθηκε.
    Το κόμα που ολοκλήρωσε την προδοσία ασφαλώς και δεν τον καλοβλέπει.

    Έστι Δίκης οφθαλμός !

  • Τι έγινε; Δεν θα βγει κάποιος να γράψει για τεμπέληδες της ΔΕΗ , η για την φοβερή παρέμβαση πχ του Κωνσταντινίδη από το έδρανο της Βουλής για κάποιο ελλασον θέμα;

        • Ευτυχώς όμως βγήκε ο Μητσοτάκης, έβαλε βέτο και διέκοψε κάθε διαδικασία της συμφωνίας όπως είχε πει. Άντε πέσε για ύπνο πάλι, θα σε ξυπνήσουμε στις επόμενες εκλογές.

          • Homo Syrizaikus έπεσε έξω. Ανθρώπινο. Η Ν. Δούλα ολοκλήρωσε την προδοσία αγαλλομένω ποδί.
            Κοιμήσου ισόβια.

  • Ο Κασαπίδης έπρεπε να κάνει ό,τι έκαναν οι Πελοποννήσιοι, να απορρίψει ξεκάθαρα το κυβερνητικό σχέδιο και να κατεβάσει εναλλακτική πρόταση με όσους όρους ήθελε. Δεν το έκανε, και γλυκό είναι το Περιφερειαρχιλίκι και κρατάει ανοιχτή την πόρτα για ξανά βουλευτιλίκι. Ποιος να ξαναγυρνάει τώρα στη δημοσιογραφία …

    Για ακόμα μια φορά η πίστη στο κόμμα είναι πιο ψηλά απ’ την πίστη στην περιοχή.

  • οι βουλευτές της πλειοψηφίας (του ΣΥΡΙΖΑ) διέπρατταν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας αν θα ψήφιζαν τη “Συμφωνία των Πρεσπών”.
    xaxaxaxaxaxaxax

  • Μα είναι λίγος. Το επισημάναμε στον προεκλογικό αγώνα, το επισημάναμε και με το που μας βρήκε η πρωθύστερη απολιγνιτοποίηση της ΝΔ από αυτή που είχε σχεδιασθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
    Οσο είναι καιρός οι σύμβουλοι του πρέπει να το καταλάβουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων διασώζοντας την προσωπικότητα τους και την περιοχή από το έγκλημα. Ευθύνες μεγάλες έχουν και δήμαρχοι, όσο δεν αντιδρούν απέναντι του.

  • Οσο και να χτυπατε ορισμενοι ο κασαπιδης και η περιφερειακη αρχη τα παει αριστα ως τωρα,πολυ καλα κανει και περιμενει να δει την τελικη μορφη του μαστερ πλαν,αν δεν υπολογισουν κεντρικα την περ/κη αρχη θα δουνε πολεμο μεγαλο.

  • ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΙΑΣΑΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΣΑΠΙΔΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΕΨΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.