Η γερμανική εταιρεία PRODYNA, που δραστηροποιείται στον τομέα (Shared Servίces; ΙΤ; Bυsiness consυltίng), ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός συγχρόνου εταιρικού πάρκου στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Δ. Μακεδονίας, με το εκτιμώμενο προσωπικό που υπολογίζεται να εργαστεί εκεί να ανέρχεται στα 500 άτομα. Τι αναφέρει σε επιστολή προς το Επιμελητήριο Κοζάνης. Το kozan.gr σας παρουσιάζει το περιεχόμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης,

Η Διοίκηση της εταιρείας PRODYNA, επιθυμεί δια της παρούσης επιστολής να σας ευχαριστήσει εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Σε συνέχεια της μεταξύ μας επικοινωνίας την 19η Νοέμβριου θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε μέσω της παρούσης επιστολής τις θέσεις μας για μελλοντικές διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά την ενδεχομένη παροχή του εκθεσιακού κτηρίου στην Κοζάνη. Η διοίκηση της εταιρίας μας σε συνδυασμό με την διοίκηση της θυγατρικής εταιρίας exciting 8α ήθελε να σας εκφράσει το έμπρακτο ενδιαφέρον της προκειμένου να προχωρήσει στην στέγαση του παραρτήματος της στην πόλη σας και πιο συγκεκριμένα στον Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Θέληση της εταιρείας μας είναι η δημιουργία ενός συγχρόνου εταιρικού πάρκου το οποίο θα είναι σε θέση να προσελκύσει πλειάδα ξένων εταιριών οι οποίες μετέπειτα θα στεγαστούν εκεί σε συνδυασμό φυσικά και με την μεταφορά τμήματος και της δικής μας εταιρίας στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για μια επένδυση το κόστος της οποίας είναι διατεθειμένη να αναλάβει η εταιρία μας εφόσον έρθουμε σε συμφωνία για τους όρους της εκμετάλλευσης του ακίνητου. Έχουμε την πεποίθηση πως η μεταφορά μέρους των γραφείων μας στην πόλη σας θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσω της πρόσληψης και απασχόλησης ενός σημαντικού τμήματος του τοπικού πληθυσμού. Η παρουσία τόσο της PRODYNA όσο και της excitίng στην Κοζάνη εγγυάται την δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας κ κατά συνέπεια την μείωση της ανεργίας στην περιοχή, με το εκτιμώμενο προσωπικό του παραρτήματος μας να υπολογίζεται στα 500 άτομα. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το κτήριο για μακροπρόθεσμη χρήση. Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούμαστε (Shared Servίces; ΙΤ; Bυsiness consυltίng) θα προσφέρει στα άτομα που θα δουλέψουν για την εταιρεία μας σημαντικές γνώσεις και εκπαίδευση για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας μας είναι αφενός η επένδυση των απαραίτητων κεφαλαίων για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου χώρου ικανού να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες της δικής μας εταιρίας άλλα και των μετέπειτα εταιριών που θα στεγαστούν εκεί και αφετέρου η προσέλκυση ξένων εταιριών που θα βρίσκονται στην αναζήτηση ενός επαγγελματικού χώρου υπερσύγχρονου που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες τους.

Σε σχέση με την παραπάνω πρότασή μας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για ενημέρωση σχετικά με το αν προτίθεστε να εξετασθεί η παροχή του εκθεσιακού κτηρίου στον όμιλο PRODYNA, προκειμένου να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες”.

  • Το έγγραφο υπογράφει ο CEO της γερμανικής εταιρείας PRODYNA AG, κ. Huseyin Cifci